Pred zadnjim krogom je bilo jasno, da Tottenham več ne more ujeti Chelseaja, z zmago proti Sunderlandu pa bi lahko prehitel Arsenal, če ta ne bi zmagal na gostovanju pri Newcastlu.

Na White Hart Laneu so navijači spursov včeraj najprej dolgo trepetali za zmago svojih ljubljencev, saj ti nikakor niso uspeli streti odpora Sunderlanda, a po golu glavnega zvezdnika ekipe Garetha Balea v 89. minuti so le dočakali upanje za skok na četrto mesto. Ostalo jim je nekaj minut trepetanja in nestrpnega čakanja na dobre novice iz Newcastla, kjer je Arsenal vodil z 1:0.

Topničarji so do konca tekme ohranili svojo mrežo nedotaknjeno in se veselili četrtega mesta, navijače Tottenhama pa je nekdo grdo potegnil za nos, saj se je na tribunah White Hart Lanea razširila novica o izenačujočem golu Newcastla. Huronsko veselje in skakanje s pestmi v zraku je trajalo kar nekaj sekund, preden je večina spoznala, da se je veselila zaman.

Dejstvo, da je Tottenham še četrto sezono zapored končal mesto za največjim londonskim rivalom Arsenalom, ki bo za nameček igral v ligi prvakov, spursi pa ne, je bilo za navijače belih nato verjetno še toliko težje sprejemljivo, navijači topničarjev pa se danes ob ogledu zgornjega posnetka verjetno še toliko bolj zabavajo.