Jasno je bilo, da Manchester United po slovesu Alexa Fergusona čaka drugačno obdobje, toda nihče ni pričakoval, da bodo imeli rdeči vragi sedaj toliko težav. Ekipa je praktično identična kot prejšnjo sezono, ko je bil United angleški prvak, pol leta kasneje pa je za prvim mestom oddaljen trinajst točk. Pod velikim vprašanjem je zdaj celo uvrstitev med najboljše štiri, ki se uvrstijo v ligo prvakov. Na četrtem mestu v Angliji je zdaj Manchester City, ki ima pred mestnimi rivali sedem točk prednosti.

David Moyes je Manchester United vodil na 22 tekmah, od tega je na 11 zmagal, na 6 remiziral in na 5 izgubil. Če ga primerjamo z Alexom Fergusonom in njegovimi prvimi 22 tekmami, potem je celo boljši. Kajti sir Alex je leta 1986 svojo pot pri rdečih vragih začel z 9 zmagami, 7 remiji ter 6 porazi. V čem je torej problem? Predvsem v tem, da je Moyes prevzel šampionsko ekipo, Ferguson pa moštvo, ki pred tem državnega prvenstva ni osvojilo 19 let. Kljub temu ima Moyes še vedno večinsko podporo navijačev, kar je recimo v Španiji ali Italiji nepredstavljivo. Po sobotnem porazu z Newcastle Unitedom je Moyes sicer slišal nekaj žvižgov, toda na stadionu Old Trafford je prevladal zvok ploskanja ter vzklikanje njegovega imena. »Navijači Uniteda so bili odlični. Odlični do mene in odlični do kluba,« je po tekmi dejal David Moyes. »Navijači razumejo, da smo v času sprememb. Seveda niso pričakovali, da bomo v tem času izgubili pet tekem, toda mislim, da razumejo, kaj se dogaja.«

Nogometašem rdečih vragov primanjkuje samozavesti, a Moyes pravi, da bo ta prišla skupaj z zadetki. Še en problem pa je omenil izkušeni branilec Rio Ferdinand: »Naš tokratni trener je malce drugačen, saj do zadnjega ne veš, kdo bo v začetni postavi. Prejšnji trener ti je dal jasno vedeti, ali boš igral, in podobne stvari.« Ferdinand poudarja, da se zato ne more dobro pripraviti na tekmo: »Kadar veš, da boš igral, se tvoja pričakovanja pred tekmo dvigujejo in si bolj osredotočen na uspeh. Sedaj pa smo vsi nervozni in se pred tekmo samo sprašujemo, kdo od nas bo igral in kdo ne.« Moyes se z njim ne strinja: »Ko sem bil igralec, s poznim razkritjem prve postave nikoli nisem imel težav. Sedaj to počnemo na različne načine. Včasih postavo povemo prej, včasih kasneje. Vsi trenerji včasih postavo držijo zase do zadnjega, da ne bi morda prehitro prišla v javnost.« Je pa v javnost prišla fotografija, kako se Belgijec Marouane Fellaini bolj kot s spremljanjem tekme na rezervni klopi ukvarja s svojim mobilnim telefonom, kar se je zgodilo v soboto proti Newcastlu. Vezist, ki je v United prišel iz Evertona, namreč še ni prepričal, da je vreden 27,5 milijona funtov, s takšnimi potezami pa si svoje priljubljenosti ne bo dvignil.

Boljše kot v angleški ligi pa gre Unitedu v ligi prvakov. Napredovanje v izločilne boje si je že zagotovil, ne pa tudi prvega mesta, če danes izgubi z Šahtjorjem Donjeckom. Možnosti za napredovanje v skupini A ima še Bayer (L), neposredni obračun za napredovanje pa bosta v skupini B imela Galatasaray in Juventus. Turški velikan na domačem stadionu ni izgubil na zadnjih devetih evropskih tekmah, a tokrat nujno potrebuje zmago. Enako misijo pa imata tudi Benfica in Olympiacos, ki imata v skupini C enako število točk, toda bistveno lažjo nalogo imajo Grki, ki doma gostijo Anderlecht, medtem ko v Lizboni gostuje Ibrahimovićev PSG.