Kot poročajo otoški mediji, je v 51. minuti srečanja v prsih stisnilo okoli 50 let starega navijača Kilmarnocka. Na pomoč so mu nemudoma priskočili reševalci kot tudi zdravniško osebje obeh ekip in ga začeli oživljati, možakarja pa so nato prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Iz spoštovanja do navijača sta se oba trenerja strinjala, da se tekma prekine, po besedah predsednika domačega kluba Michaela Johnstona pa naj bi šlo za njihovega velikega navijača in dolgoletnega lastnika sezonske vstopnice.

»Nogomet ni tako pomemben kot človeško življenje, zato smo iz spoštovanja prekinili srečanje. Ne vemo, kakšno je zdravstveno stanje navijača, a upamo, da bo z njim vse v redu,« je povedal trener Kilmarnocka Kenny Shields.

Dobronamerne želje trenerja se žal niso uresničile, saj je v večernih urah tiskovni predstavnik policije sporočil, da je navijač v bolnišnici preminil.

Velja še omeniti, da je to že tretji primer v nekaj več kot letu dni, ko je med tekmo Kilmarnocka umrl navijač. Marca lani je tako zaradi srčnega napada umrl oče igralca Liama Kellyja, le mesec dni kasneje pa je podobna usoda doletela še enega navijača.