Mourinho je že pred tedni poudaril, da se Chelsea ne bo več pretirano okrepil, poskušali bodo v svoje vrste zvabiti le še Rooneyja. Toda kljub več ponudbam vodstvo rdečih vragov ostaja trdno odločeno, da angleškega reprezentanta ne bodo prodali, sploh pa ne direktnemu tekmecu za domače lovorike. Kljub sporočilu, da Rooney ni naprodaj, pa je Mourinho danes dejal, da še ni obupal nad njegovim prihodom na Stamford Bridge in da budno spremljajo dogajanje v Manchestru, kjer omenjeni napadalec ni najbolj zadovoljen in je že večkrat izrazil željo po odhodu iz kluba.

Eto'o ga (še) ne zanima

Glede na to, da si Mourinho očitno želi moštvo okrepiti le še v napadu, ni presenetljivo, da so se v zadnjih dneh pojavila številna namigovanja, da bi Londončane utegnil okrepiti Samuel Eto'o, ki bo skoraj zagotovo zapustil Anži iz Mahačkale, ki razprodaja praktično celotno ekipo. Kamerunec je v enem od nedavnih intervjujev pel hvalospeve na račun Mourinha in izjavil, da je najboljši trener na svetu, pod vodstvom katerega bi z velikim veseljem znova zaigral.

»Vedno sem vesel, ko slišim, da je nogometaš, ki sem ga kdaj treniral, izrazil željo, da bi ponovno delal z menoj. Še posebno če gre za igralca, kot je Eto'o, ki je v evropskem nogometu pustil velik pečat. A kot sem povedal že pred tedni v Aziji, osredotočamo se le na nakup določenega igralca (Rooneyja, op. p.), do konca prestopnega roka pa je še nekaj časa, tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh,« je dejal Mourinho, ki je na večini stavnic s Chelseajem letos prvi favorit za zmago v premier ligi.

»Vsi lažemo«

»Vsak trener vedno išče načine, kako bi še okrepil svoje moštvo, tudi jaz kot trener Chelseaja. Medtem pa vsi govorimo, da ne iščemo novih okrepitev in da smo zadovoljni s svojimi igralci, a gre za laži. Vedno vsi čakamo do zadnjega dne prestopnega roka, da bi se kaj zgodilo, saj želimo imeti še boljše igralce. Naj pa ob tem povem, da ne lažem, ko rečem, da mi je resnično zelo všeč trenutna zasedba Chelseaja,« je dodal Mourinho.

Luiza želi zadržati

Portugalec je danes tudi ponovno zavrnil možnost, da bi Chelsea Barceloni prodal centralnega branilca Davida Luiza: »David je eden tistih igralcev, v katere je klub vložil veliko denarja. Lani je s Chelseajem sklenil novo pogodbo in bil ob tem zelo zadovoljen. Vsekakor ga želimo zadržati. Razumem pa, da veliki klubi, kot je Barcelona, želijo le najboljše igralce in zato so si svojo obrambo zaželeli okrepiti z njim, a poudarjam, da ni možnosti, da bi nas Luiz zapustil.«

»Sem boljši kot kadarkoli prej in rad bi osrečil vse«

Mourinho je ob povratku v otoški nogomet zelo dobre volje in komaj čaka, da se sezona jutri tudi zares začne. »Vrnil sem se v svojo najljubšo nogometno državo in bom del svojega najljubšega nogometnega tekmovanja. Čeprav nisem Britanec, si želim, da bi me ljudje dojemali kot nekoga, ki je zelo povezan s to nogometno državo. V prvi vrsti delam za svoj klub, a hkrati delam tudi za angleški nogomet. Vsakemu v tej državi bi rad sporočil, da sem eden od njih in nisem le navijač Chelseaja. Obožujem to državo in s svojim delom bi rad osrečil vse. Mislim pa, da sem sedaj boljši kot kadarkoli prej, saj imam še več izkušenj, ki naredijo trenerje še boljše,« je še povedal nasmejani Mourinho, ki bo nov prvenstvo jutri začel z domačo tekmo proti novincu v ligi, Hull Cityju, za katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren.