Zmago ste nujno potrebovali.

Upam, da je s tem narejen prvi korak, s katerim se bomo oddolžili najzvestejšim navijačem za evropski poraz na Slovaškem.

Kako težko je bilo ekipo dvigniti v dveh dneh po neuspehu brez igre v Žilini?

Priprava na vsako tekmo je zahtevna. Težko je bilo že po porazu z Rudarjem in pred prvo tekmo z Žilino, pa tudi remiju v Kopru. Fantje so sami čutili, da je bilo na Slovaškem nekaj narobe. Ne bom se spuščal v podrobnosti, vendar Žilina ni tako skromna ekipa, kot so jo prikazovali nekateri po tekmi v Stožicah. Čutili so, da morajo nekaj vrniti, čeprav je šlo za peto tekmo v štirinajstih dneh in jih je zdelovala utrujenost. Strnili so vrste in odigrali tako, kot se spodobi. Upam, da je to vzpodbuda za naprej.

Ker je derbi z Mariborom prestavljen, sta pred vami dva tedna premora. Kaj boste naredili v tem času, da boste v nadaljevanju sezone boljši in na ravni ugleda kluba?

Premor bo dobrodošel, da se poškodovani igralci vrnejo in bomo v Celju nadaljevali serijo, ki se je začela z zmago proti Krki. Olimpija mora biti stalno v vrhu lige. To je vse lepo in prav, a včasih je vse skupaj malo preveč na silo. Naredili smo spodrsljaj doma z Rudarjem in nato odigrali odlično tekmo z Žilino in v Kopru, kjer nismo bili konkretni, morda pa je bilo narobe še kaj drugega. Tekma z Žilino na Slovaškem je Olimpijo spravila v položaj, da vsi menijo, da je zelo slaba. Treba je pozabiti na Evropo, ki je šla mimo z izpadom na račun gola, ki smo ga prejeli doma, in se osredotočiti na domačo sceno, kjer moramo biti čim boljši in zmagovati v nizu. Pri Olimpiji nekaj veljajo le tri osvojene točke.

Prestopni rok traja do konca avgusta. Ali imate željo še po kakšni okrepitvi?

Ne bi se branil še kakšnega vrhunskega igralca za primerno ceno. Časa za morebitno kadrovanje je še dovolj, a ni prioriteta, da bi za državno prvenstvo iskali nove igralce. Mi smo že oblikovali ekipo. Za nas bo največja okrepitev vrnitev poškodovanih Djermanovića, Božiča in Kapuna. Z njihovo vrnitvijo bomo imeli super ekipo.