Prvi polfinale je ponudil obračun petkratnih in trikratnih svetovnih prvakov, kar je napovedovalo nogometno poslastico in izjemnih (vsaj) 90 minut nogometa. A Nemci so imeli drugačne načrte in so vse dvome o potniku v finale rešili že v uvodnem delu srečanja.

Že v 11. minuti je padel prvi zadetek, ko so Brazilci ob podaji iz kota povsem pozabili na Thomasa Müllerja, temu pa ni bilo težko premagati Julia Cesarja. Že ta gol je močno načel samozavest Brazilcev, kar so Nemci izkoristili in neprepoznavne domačine hitro pahnili v neizhoden položaj. V 20. minuti je na 2:0 povišal Miroslav Klose, kar je bil njegov 16. zadetek na svetovnih prvenstvih, s čimer je postal rekorder mundialov. Po tem golu se je igra šokiranih Brazilcev povsem razpadla, Nemci pa so nadaljevali s svojim šovom.

V 24. minuti se je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora med strelce vpisal še Toni Kroos, isti igralec pa se je sprehodil do svojega drugega gola le dve minuti kasneje. Ko je izgledalo, da huje ne more biti, je v 29. minuti odjeknila petarda v brazilski mreži, ko je na neverjetnih 5:0 povišal Samir Khedira.

Ker je bil polfinale že odločen, so Nemci v nadaljevanju tekme stopili s plina in se odločili za varčevanje z močmi za veliki finale, pobudo pa so prepustili Brazilcem.

Domačini so dobro začeli drugi polčas in imeli tri lepe priložnosti za zadetek, a je Neuer ponovno pokazal izjemno formo ter preprečil, da bi Brazilci z nekaj goli še obudili upanje na čudežni preobrat.

V 69. minuti pa se je še šestič na tekmi zatresla brazilska mreža, ko so enega redkih napadov v drugem polčasu izvedli Nemci, po lepi podaji Lahma pa se je med strelce vpisal še rezervist Andre Schürrle. Igralec Chelseaja je svoj izkupiček na mundialu povišal na tri gole v 79. minuti, ko je z leve strani lepo zadel s pomočjo prečke ter Brazilcem zabil še sedmi gol.

Do tal potolčeni in osramočeni Brazilci so v 90. minuti dočakali častni gol, ko je odličnega Neuerja le uspel premagati Oscar, kar pa je bila vse prej kot kakšna tolažba za domačine, saj so pred njimi težke ure in dnevi. S to blamažo v polfinalu so Brazilci poskrbeli za najbolj črn dan v zgodovini brazilskega nogometa in presegli celo bolečo izkušnjo iz leta 1950, ko so na domačem mundialu izgubili v finalu proti Urugvaju.

Brazilija – Nemčija 1:7 (0:5)


Strelci: OScar 90.; Müller 11., Klose 22., Kroos 24., 26., Khedira 29., Schürrle 69., 79.



Postavi:


Brazilija: Julio Cesar, Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo, Luiz Gustavo, Fernandinho (Paulinho 46.), Oscar, Bernard, Hulk (Ramires 46.), Fred (Willian 70.)


Nemčija: Neuer, Lahm, Boateng, Höwedes, Hummels (Mertesacker 46.), Schweinsteiger, Khedira (Draxler 77.), Kroos, Özil, Müller, Klose (Schürrle 58.)