Če je nagrada za najboljšega igralca leta pri Barceloni v zadnjih štirih letih trikrat romala v roke Messiju, pa je tokrat laskavi naziv pripadel njegovemu rojaku in reprezentančnemu soigralcu Javierju Mascheranu.

Mascherano je v lanski sezoni blestel v dresu Barce in argentinske reprezentance, pokazal pa je izjemne predstave tako v obrambni vrsti kot v vlogi zadnjega veznega igralca. Tega niso spregledali glasovalci v izboru za najboljšega nogometaša Barcelone, ki ga skupaj izberejo vidni predstavniki katalonskih medijev in vodilni možje kluba s predsednikom na čelu. Josep Maria Bartomeu in ostali člani komisije so tokrat soglasno izbrali Mascherana.

»Bil sem član komisije in naj povem, da je bilo sprva kar precej debate okoli zmagovalca, toda ko je na vrsto prišlo ime Mascherano, smo se hitro soglasno strinjali in dosegli odločitev, tako da gre nagrada zasluženo v prave roke. Barcelona je ponosna, da ima v svojih vrstah takšnega igralca,« je na včerajšnji podelitvi nagrade povedal Bartomeu.

(Foto: Instagram / ‏@Mascherano14)

Zadovoljni Mascherano pa je ob prevzemu nagrade povedal: »Zahvaljujem se vsem, ki so glasovali zame, da sem lahko dobil to nagrado. S soigralci bomo poskušali zavzeto nadaljevati z dobrim delom in ugoditi zahtevam, ki jih ima ta klub, te pa niso majhne.«