Do nesreče na srečanju je prišlo že v 12. minuti, ko je zadetek za domače moštvo dosegel Oriol Riera. Pri bučnem proslavljanju na tribunah je popustila ograda in poškodovala več navijačev. Tekma je bila pričakovano prekinjena, številne ljudi pa so morali zaradi poškodb odnesti na nosilih.

Srečanje se je po 35 minutah naposled le nadaljevalo, španski mediji pa poročajo, da jo je v incidentu skupilo kar 68 ljudi, od tega so jih deset oskrbeli v bolnišnici. Številni navijači naj bi si sicer zgolj opraskali kolena, zapestja in komolce in so jih oskrbeli že na stadionu, medtem ko je eden utrpel odprt zlom stegnenice.

Predsednik Osasune Miguel Achanco je po srečanju zanikal, da je bilo slabo poskrbljeno za varnost, a v isti sapi priznal, da je bilo na tribuni verjetno preveč ljudi. »Videl sem, da je bilo na tribuni veliko navijačev, a če bi tja poslal varnostnike, bi prišlo le še do večjega razburjenja. Odgovornost je na strani vsakega posameznika, vselej obstaja tveganje. Razen zlomljene stegnenice ni bilo hujših poškodb, a lahko bi se končalo precej slabše.«

Tekma se je sicer končala z zmago Osasune z 2:1, ki pa bo tako kot Betis prihodnjo sezono igrala v drugi ligi.