Blatter se je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa opredelil tudi do Brazilije, ki bo prvenstvo gostila čez nekaj mesecev. Po njegovem mnenju zamude pri izgradnji stadionov niso pereč problem, verjame, da bodo Brazilci pravi čas nared za izvedbo največjega letošnjega športnega dogodka po olimpijskih igrah v Sočiju.

Čeprav javno ni kritiziral niti mundialov 2018 v Rusiji in 2022 v Katarju, pa je jasno, da bo Fifa v prihodnje pri podeljevanju omenjenega turnirja vse bolj upoštevala tudi politično sliko v državah gostiteljicah.

"V prihodnje bomo pri podeljevanju svetovnega nogometnega prvenstva upoštevali tudi socialni in kulturni položaj v državah prirediteljicah, precej več poudarka bo seveda tudi na varovanju človekovih pravic," je za dpa dejal 78-letni predsednik Fife.

"Zaenkrat ne moremo ničesar spremeniti, prvenstvo 2014 je pred vrati. Tudi z Rusijo 2018 ni težav, kakšno je stanje v Katarju je jasno vsem," je dejal Blatter. Za organizacijo mundiala 2026 ima Fifa sicer še nekaj časa. Vseh 209 članic krovne zveze bo o mundialu namreč odločalo šele čez pet let.

Čeprav je Blatter nakazal, da po letu 2015, ko mu poteče sedanji mandat predsednika, ne bo več kandidiral za omenjeno mesto, pa je prvi mož krovne nogometne zveze še dejal, da v Braziliji ne vidi težav. Po njegovem mnenju bo junija in julija v državi prirediteljici vse v najlepšem redu.