Prav zato se neverjetno sliši, da se Mourinhu v Madridu upira celotna slačilnica. Ne samo da sta se Portugalcu že davno uprla lokalna matadorja Casillas in Ramos, zdaj javno Mourinha kritizirata celo rojaka Ronaldo in Pepe. Najprej je Ronaldo po izpadu iz lige prvakov dejal, da ga prav malo briga, kam bo poleti odšel Mourinho, v soboto pa je trenerja napadel še Pepe, ki je stopil v bran soigralcu Casillasu. Torej ta isti Pepe, ki je bil zastavonoša vseh Mourinhovih umazanih domislic proti Barceloni in ki ima istega agenta kot Mourinho (slednje velja tudi za Ronalda).

Pepejeve besede niso bile slučajne. Šlo je za premišljeno potezo Realove slačilnice, kajti portugalski nogometaš brazilskih korenin je bil edini, ki je dal izjavo takoj po tekmi za eno od španskih televizijskih postaj, nato pa je bil tudi edini, ki je odšel v mešano cono, kjer je svoje besede zgolj še enkrat ponovil. Tako je padel v vodo Mourinhov očitek, da ga napadajo zgolj tisti Realovi igralci, ki imajo prijatelje (ali pa zaročenko) v novinarskih vrstah.

Mourinha v Madridu podpira zgolj še glavna navijaška skupina fašističnih nagnjenj Ultras Sur, ki ima svojo bazo za južnim golom stadiona Santiago Bernabeu. Hrbet so mu obrnili tudi vsi strokovni komentatorji in nekdanji nogometaši Reala, z izjemo legendarnega Alfreda Di Stefana, ki pa se sedaj pri svojih 86 letih ukvarja predvsem z novo in kar petdeset let mlajšo zaročenko.

V Madridu je tako padel mit, da o Mourinhu slabo govorijo zgolj tisti, ki ga osebno ne poznajo. Kljub temu ostaja neizpodbitno dejstvo, da je Mourinho vrnil Real Madrid v sam evropski vrh in končal s hegemonijo Barcelone. In to potem, ko je prevzel Real v hudi krizi, ko šest let ni prišel dlje od osmine finala lige prvakov in ki je v španskem pokalu izpadal proti tretjeligašem.