Rdeči vragi so v prvenstvu šele na sedmem mestu, za vodilnim Arsenalom pa zaostajajo že za 11 točk. Povrhu je United v začetku januarja izpadel še iz FA pokala, saj ga je na Old Traffordu z 2:1 premagal Swansea in mu tako prizadejal že peti domači poraz v letošnji sezoni. Navzlic vse prej kot zavidljivemu položaju, v katerem so se znašli aktualni angleški prvaki, pa Mourinho trdi, da Moyes še vedno uživa podporo svojega delodajalca.

»Moji občutki, ki temeljijo na letih komunikacije z Alexom Fergusonom in virih znotraj kluba, mi pravijo, da pri Unitedu niso zadovoljni, a vseeno ostajajo mirni. Zaupajo Davidu, on pa zaupa klubu. Menim, da David ni pod pritiskom. Pritisk je nekaj navideznega, nekaj, kar ustvarijo mediji, in je posledica ne najboljših rezultatov. Najpomembnejši ni pritisk od zunaj, temveč realnost, ki vlada znotraj kluba,« je v pogovoru za Evening Standard razkril Mourinho in dodal: »Trener ostaja miren, pri klubu pa računajo, da bo ekipo vodil naslednjih nekaj let. Slabi rezultati se bodo prenehali, klub se bo vrnil na stara pota, četudi je letos morda že prepozno, da osvojijo ligo, saj je njihov zaostanek za vodilnimi prevelik.«

Manchester United se bo v nedeljo v angleškem prvenstvu pomeril prav proti Mourinhovem Chelseaju, ki je v izvrstni formi, saj grenkobe poraza ni okusil na zadnjih šestih tekmah.