Trener Galatasaraya Fatih Terim je v soboto v Madridu v živo gledal Realovo zmago proti Mallorci (5:2), dan kasneje pa se je za enako potezo odločil tudi Jose Mourinho, ki je v osrednji Turčiji prisostvoval zmagi Galatasaraya proti Kayserisporju (3:1).

Turki so Mourinha sprejeli z odprtimi rokami, saj je že na letališču dobil šopek rož, na častno tribuno stadiona v Kayseriju pa ga je prišel pozdraviti tudi Terim, oba nogometna strokovnjaka pa sta se nato zapletla v prijetno debato.

Prihoda Mourinha se je razveselil tudi Wesley Sneijder, ki je Portugalcu, s katerim je pred leti uspešno sodeloval pri Interju, pred začetkom tekme navdušeno mahal z igrišča. Nepričakovan obisk je Nizozemcu očitno dobro del, saj je že v tretji minuti dosegel prvi gol na tekmi.

»Mourinha v živo nisem videl, odkar smo bili pred tremi leti z Interjem prvaki Evrope. Takrat smo v Milanu skupaj preživljali fantastično obdobje. No, danes sem mu poslal sporočilo, da naj se me na naslednjih tekmah lige prvakov pazi, ker ko je v moji bližini, ponavadi dosegam gole,« je po tekmi zadovoljno razlagal Sneijder, ki je nedavno tudi priznal, da mu je ravno Mourinho svetoval, naj prestopi v Galatasaray.

Čeprav na pogled morda deluje, da je imel Real na žrebu precej sreče in se bo zlahka prebil preko turškega nasprotnika, se s tem prav gotovo ne strinjajo pri Galatasarayu, kjer imajo najboljšega strelca letošnje sezone lige prvakov Buraka Yilmaza, poleg njega pa bosta tudi Sneijder in Didier Drogba visoko motivirana, da se dokažeta proti nekdanjemu trenerju, s katerim sta še vedno v odličnih odnosih.