Mourinho se je očitno naveličal čakanja na Waynea Rooneyja, da se zjasni glede svoje prihodnosti, saj je vse bolj jasno, da bo ostal pri rdečih vragih. Portugalski trener Chelseaja se je zato usmeril k rezervnemu načrtu in je napad modrih okrepil z izkušenim kamerunskim napadalcem Eto'ojem.

32-letni Eto'o je v zadnjih dveh sezonah pri Anžiju na leto zaslužil 20 milijonov evrov, s čimer je bil daleč najbolje plačani nogometaš na svetu. A ko se je ruski milijarder Sulejman Kerimov in lastnik Anžija pred tedni odločil, da bo drastično zmanjšal proračun kluba, so ga začeli množično zapuščati najboljši nogometaši in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo to storil tudi Eto'o.

Zanimanje zanj so v zadnjih dneh pokazali pri Napoliju, Interju, Manchester Unitedu in Chelseaju, kmalu pa je postalo jasno, kje bi kariero najraje nadaljeval Kamerunec, saj je v enem izmed zadnjih intervjujev pel hvalospeve na račun Joseja Mourinha in dodal, da bi z veseljem ponovno združil moči s Portugalcem.

Želja se bo Eto'oju izpolnila, saj je včeraj prispel v London na zdravniški pregled, kmalu pa bo s Chelseajem podpisal tudi enoletno pogodbo, ki mu bo prinesla 8 milijonov evrov. Kamerunec bo k angleškemu premierligašu prestopil kot prost igralec, saj mu je Anži v želji, da se znebi njegove drage pogodbe, dal proste roke, po poročanju nekaterih angleških medijev pa mu bo ruski klub ob prekinitvi sodelovanja plačal tudi nekaj milijonov evrov.

Eto'o je po vratarju Marku Schwarzerju ter vezistih Marcu van Ginklu, Andreju Schürrleju in donedavnem soigralcu Eto'oja Willianu peta letošnja poletna okrepitev Chelseaja.