Mourinho, ki je pred vrnitvijo na Otok tri leta treniral madridski Real, je v pogovoru za Esquire pokomentiral odnos, ki ga do nogometa goji sedanja generacija nogometašev. Kot pravi, se želijo številni dokopati do denarja, še preden v športu sploh kaj dosežejo.

»Velikokrat so nogometaši Reala pred tekmo stali v vrsti pred ogledalom, medtem ko jih je sodnik čakal v tunelu. A takšen je pač dandanes nogomet. Mladini so takšne stvari zelo pomembne. Stari so dvajset in še nekaj let, medtem ko jih sam štejem 51. Če želim delati z otroki, moram razumeti svet, v katerem živijo. Le kako naj igralcem preprečim, da počnejo, kako se že imenuje? Tvitanje in podobne reči. Kako naj to storim, če lastna hčerka in sin počneta podobno? Prilagoditi se moram trenutku,« je prepričan nogometni strateg, ki ga med drugim tudi močno moti, da se mladi nogometaši tako zelo ženejo za denarjem.

»Ljudje, ki igralce oblegajo, skušajo iz njih ustvariti bogataše še pred pričetkom njihovih profesionalnih karier. Ponujajo jim bajne pogodbe, čeprav niso v premier ligi odigrali ene same tekme in se sploh ne zavedajo, kako je nastopati v ligi prvakov,« je še pristavil Mourinho.