Ekipi sta se v tej sezoni že pomerili, Wigan je bil 3. oktobra doma boljši s 3:1. Gol za Mariborčane je prispeval Marcos Tavares v 60. minuti tekme, kapetan pred jutrišnjo tekmo ne beži od odgovornosti.

"Za nas je to zelo pomembna tekma, zadnja v Ljudskem vrtu. Igralci smo motivirani, naredili bomo vse za zmago. Vemo, da moramo zmagati, kar koli se bo dogajalo na drugi tekmi skupine, ni naša stvar. Narediti moramo vse za našo zmago. Pričakujemo sicer, da bo Rubin zmagal," je dejal Tavares.

Mariborčani bodo tokrat igrali že 35. tekmo v jesenskem delu, moštvo pa zaradi tega ni utrujeno, trener Ante Šimundža celo zatrjuje, da je bolje pripravljeno kot na prvi tekmi proti angleškem moštvu. "Tekma je pomembna za obe ekipi, naša želja se je že izpolnila, to je bilo, da ostanemo do zadnjega v igri za napredovanje, pa čeprav nimamo vsega v svojih rokah. A druga tekma nas ne zanima, pred domačo publiko se želimo pokazati v najboljši luči, naredili bomo vse, da bi zmaga ostala doma. Kader je v redu, vsi so zdravi," je pred tekmo dejal Šimundža.

Wigan v Mariboru z novim trenerjem

Wigan bo po turbulentni domači sezoni jutri v štajerski metropoli nastopil z novim trenerjem, Nemcem Uwejem Röslerjem. "Vsak trener v ekipo prinese nekaj novega, Rösler je dejal, da želi naslediti igro nekdanjega trenerja Wigana Roberta Martineza, ki je igral agresiven nogomet. Na tekmi bomo videli, kako mu bo uspelo. Veliko vprašanje ostaja postavitev ekipe. Ogledali smo si njihove zadnje tekme, ki so jih igrali brez trenerja, videlo se je, da igrajo zelo ambiciozno s tremi v napadu in tremi obrambnimi igralci zadaj. Pripravljamo se na več različic, na ofenzivno in defenzivno postavitev, da bomo imeli na tekmi odgovor," je povedal Šimundža.

Sedaj na višji ravni kot na prvi tekmi z Angleži

Mariborski strateg je prepričan, da je mariborska ekipa boljša kot pred meseci, ko jo je prevzel iz rok Anteja Čačića. "V Wiganu nismo imeli pripravljenosti, ki bi si jo želeli, z dobrim delom v obrambi smo lahko boljši tudi v napadu, tukaj vidim naše prednosti, saj menim, da smo na višji ravni, glede na tekmo v gosteh. Glede postavitev pa mi je bolj ali manj vse jasno," je še dejal Šimundža.

"Najbolj pomembna stvar je, kako bomo jutri mi odigrali, kako bomo reagirali. Seveda si želimo, da bi zmagal tudi Rubin, a na to ne moremo vplivati. Igralci na igrišču se morajo osredotočiti na svoje delo v jutrišnji tekmi, samo dogajanje v Belgiji ne sme vplivati nanje, ker se lahko tam razplete po naših željah in se nam potem lahko pripeti kakšna neprijetnost doma. Čaka nas 90 oziroma 95 borbenih in ambicioznih minut," je zaključil Šimundža.

Maribor bo v četrtek od 16. ure naprej s torto velikanko obeležil tudi 53. rojstni dan, saj je bil klub ustanovljen prav 12. decembra 1960. Nekaj veselja je v mariborski ekipi že, saj je rezervni kapetan Aleš Mertelj v torek v mariborski porodnišnici povil hčerkico Zalo. Po podatkih mariborskega kluba prihaja v Maribor tudi 1000 navijačev Wigana, ki so kot svojo bazo zakupili Irish pub.

Tekmo bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz.