Klub iz kneževine bo zaradi tega v izraziti prednosti, saj bodo njegovi operativni stroški bistveno nižji od tekmečevih. Vodstvo elitnega francoskega prvenstva (LFP) je zato že ukrepalo in sprejelo pravilo, ki narekuje, da morajo po novem imeti vsi klubi v prvenstvu svoje sedeže na francoskem ozemlju. Odločitev je seveda naletela na buren odziv Monačanov.

»O tem v zadnjem času v klubu nismo veliko razpravljali, a še vedno ne razumemo vodstva lige, ki ne doume prednosti igranja Monaca v francoskem prvenstvu. Izboljšamo lahko televizijske pravice, privabimo investitorje in napolnimo stadione,« je za L'Equipe dejal podpredsednik Monaca Vadim Vasiljev.

»V preteklosti smo že dejali in znova ponavljamo: našega sedeža zaradi davkov ne bomo selili. Smo monaško podjetje, ki posluje pod monaškimi zakoni. Naše socialne dajatve so plačane v Monaku. Vse je povsem jasno, druga možnost enostavno ne obstaja,« je bil jasen Vasiljev.

Novi davek bo v veljavo stopil s pričetkom prihodnjega leta, klubi pa so zaradi tega že novembra napovedali stavko, a grožnje nato niso uresničili.