Lastnikom kluba in njegovim navijačem so seveda najpomembnejše lovorike in teh, odkar zanje brca Portugalec, ni bilo veliko, zgolj en naslov državnega prvaka in ničla, ko beseda nanese na ligo prvakov. Pa čeprav je svoje delo opravil z odliko, saj je v štirih sezonah na vseh frontah zabil skupno 201 gol.

Toda Ronaldo je veliko več kot zgolj nogometaš, je modna ikona, in njegovi izdelki CR7 se prodajajo kot vroče žemljice, zato se je klubu odšteti denar že povrnil. Bodo pa zato od morebitne nove okrepitve gotovo zahtevali še več, saj Bale ni nogometaš, ki bi ga paparaci zasledovali dan in noč, ženske pa sanjale, da jih je povabil na zmenek. Zato bo za Real in posledično njegovega predsednika Florentina Pereza nadvse pomembno, da bo klub, če bo zanj bočni igralec podpisal pogodbo, končno začel (znova) osvajati tiste lovorike, ki štejejo največ.

Ob astronomskih zneskih, ki se vrtijo v evropskem nogometu med peterico najbogatejših klubov, pa se gotovo še enkrat več poraja vprašanje o smiselnosti tovrstnega početja. Zgledi vlečejo onkraj luže, kjer v košarkarski ligi NBA ali hokejski klubi NHL ne poznajo odškodnin, plače pa so navzgor omejene s skupnim še dovoljenim zneskom. Ker klubi denarja ne zapravljajo za odškodnine, so posledično tudi zaslužki športnikov toliko višji, klube, ki so prezadolženi, pa je moč prešteti na prste ene roke, saj večina premožnim lastnikom prinaša dobiček.

Visoke odškodnine in visoke plače pa ne razburjajo športne javnosti v Sloveniji, kjer se kriza, še posebej v klubih, močno pozna in je večini pomembno le, da so plačila redna, pa čeprav mizerna. Morebiti pa bomo nekoč le dočakali korenjaka, ki si ga bodo v svojem okolju želeli vsi. Če so ga le malce številnejši Valižani...