Prestop Robinha v Santos ali Atletico Mineiro naj bi bil le še vprašanje časa, Milan pa bo v zimskem roku zagotovo zapustil tudi njegov rojak Alexandre Pato, ki bo okrepil svetovne klubske prvake Corinthians. Milančani ob omenjenih odhodih kakopak razmišljajo o nakupu okrepitev.

V Gazzetti danes kot možni glavni januarski okrepitvi Milana omenjajo Diderja Drogbaja in Josipa Iličića. Ker bo napadalec Slonokoščene obale z reprezentanco januarja odšel na Afriški pokal, kjer bo s soigralci prvi favorit za zmago in bo verjetno za klube nedosegljiv vsaj en mesec, naj bi se vodilni možje rdeče-črnih te dni osredotočili na nakup slovenskega reprezentanta, ki je z letošnjimi igrami zadovoljil tudi Milanovo tehnično osebje.

A ravno zlahka do odmevnega prestopa očitno ne bo prišlo, kajti predsednik Palerma Maurizio Zamperini je nemudoma zavrnil namige o Iličićevem odhodu. »Trenutno smo pripravljeni prodati le igralce, ki si niso uspeli izboriti mesta v našem prvem moštvu in so zato igrali bolj malo. Nosilcev igre ne mislim prodajati, saj želim zgraditi močno ekipo za prihodnjo sezono. Iličić je šel skozi obdobje, ko ni bil v najboljši formi, a sedaj se vrača na najvišji nivo in želim, da ostane z nami še vsaj nekaj let, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo, trenutno pa ga nisem pripravljen prodati niti za 30 milijonov evrov,« je za Gazzetto povedal Zamparini.

Iličić je v letošnji sezoni za Palermo na 17 tekmah dosegel 5 zadetkov, v rožnatem dresu pa je blestel predvsem v svoji krstni sezoni na Apeninskem polotoku (2010/11), ko je v serie A zabil 8 golov.