»Matematično gledano, smo še vedno v igri. Do konca kvalifikacij nas čakajo še štiri tekme. In četudi uvrstitev na SP ni več odvisna le od nas, se bomo borili, potem pa bomo videli, kaj bo. V kolikor pridemo na prvenstvo, bomo nadaljevali z delom, v nasprotnem primeru bom odšel. Vemo, da Srbska nogometna zveza (FSS) za cilj ni postavila uvrstitev na mundial, to je moj cilj. Sam sem se tako odločil,« je za srbske Večernje Novosti dejal Mihajlović.

Štiriinštiridesetletni trener je sicer kvalifikacije začel relativno uspešno, saj je v gosteh proti škotski igral 0:0, doma pa Wales premagal kar s 6:1. Nato so sledili trije zaporedni porazi proti Belgiji, Makedoniji in Hrvaški, posledično pa je njegova priljubljenost strmo padla.

»Veseli me, da FSS zaupa v moj projekt izgradnje uspešne reprezentance, a očitno mediji in navijači niso enakega mnenja. Prav tako pogrešam tudi delo klubskega trenerja, saj dvomesečno sedenje doma in čakanje na naslednjo tekmo ni po mojem okusu. Ko se bo oktobra iztekla moja pogodba, se bom usedel in pogovoril z zvezo. Kot se stvari odvijajo, je malo verjetno, da se bom v primeru neuspeha premislil in nadaljeval z delom v srbski izbrani vrsti,« je še pojasnil Mihajlović.