Messi bo, kot poročajo nekateri španski mediji, po novem na leto zaslužil kar 16 milijonov evrov in tako zaostaja le še za nekdanjim soigralcem, Kameruncem Samuelom Eto'ojem, ki pri ruskem Anžiju zasluži vrtoglavih 20 milijonov.

Plača najboljšega strelca španske lige pa bo lahko še nekoliko višja, a le v primeru, če bo na sezono odigral več kot 65 odstotkov vseh tekem, ob tem, da so iz tega izvzeta tista srečanja, ki bi jih izpustil ob morebitni poškodbi. Povišica se mu obeta tudi v primeru, če Katalonce uspe popeljati v ligo prvakov, kar pa ne bi smela biti prezahtevna naloga, saj jim je to uspelo v zadnjih devetih sezonah.

Odkupna klavzula za 25-letnika ostaja nespremenjena in znaša 250 milijonov evrov.

Poleg Messija sta v torek pogodbi podaljšala tudi kapetan Carles Puyol in Xavi Hernandez. Slednji bo v klubu ostal do svojega 36. leta, medtem ko bo Puyol dres Blaugrane nosil do 38. leta. Messiju se bo nova pogodba iztekla pri 31 letih, a glede na to, da je nogometni as do sedaj s klubom pogodbo podaljšal že šestkrat, bi znalo do novega podpisa priti že čez dve leti.