Messi je mrežo zatresel v 11. in 74. minuti ter tako dosegel svoj 87. in 88. gol v letošnjem koledarskem letu. Svoj prvi zadetek je Argentinec dosegel po podaji španskega reprezentantna Davida Ville, pri drugem pa mu je asistiral Čilenec Alexis Sanchez.

»Prepričan sem bil, da bo tekma težka. To je Cordoba tudi dokazala, še posebej v prvem polčasu. Moji igralci so vedeli, da bodo morali na igrišču garati vsaj tako močno kot nasprotnik. To so tudi storili,« po tekmi zadovoljstva ni skrival trener Kataloncev Tito Vilanova, ki je bil še posebej zadovoljen s predstavo Ville.

»Sem zelo zadovoljen z delom, ki ga je opravil. Messiju je priskrbel podajo, v napadu pa nam je dal širino. Ponovno me je spomnil na igralca, ki je bil pred poškodbo,« je še povedal Vilanova, ki mora sedaj svoje varovance pripraviti na nedeljski prvenstveni obračun proti drugouvrščenemu Atleticu iz Madrida.

»Iz poraza ne gre delati drame«

Če so nogometaši Barcelone izpolnili pričakovanja Vilanove, pa tega še zdaleč ne moremo trditi za igralce madridskega Reala, ki so na gostovanju pri Celti razočarali in presenetljivo vknjižili poraz z 1:2.

Strateg Reala Jose Mourinho ni želel ničesar prepustiti naključju, zato je na igrišče poslal nekatere najboljše igralce s Cristianom Ronaldom, Lukom Modrićem, Angelom Di Mario, Xabijem Alonsom in Karimom Benzemajem na čelu.

Kljub temu pa to več kot očitno ni zadostovalo za zmago aktualnih španskih prvakov proti trenutno komaj petnajstouvrščenemu moštvu la lige. Celta je mrežo belega baleta prvič zatresla v 56. minuti, zadetek pa je dosegel Mario Bermejo. V 78. minuti je na veliko veselje domačih navijačev na semaforju že pisalo 2:0, za kar je poskrbel Cristian Bustos. Končni izid je v 86. minuti po izvrstni podaji Alonsa postavil Cristiano Ronaldo.

»Celta si je zaslužila zmago, čeprav menim, da smo na povratni tekmi še vedno favoriti, ter da se bomo uvrstili v naslednji krog. Iz tega ne gre delati prevelike drame, nič še ni odločeno, a vemo, da so dobra ekipa. Veliko raje izgubim v pokalu kot v prvenstvu, saj lahko še vedno obrnemo izid v našo korist,« pa je po srečanju zatrdil Mourinho, ki zaradi poškodbe gležnja nekaj časa najverjetneje ne bo mogel računati na Benzemaja.