Argentinski virtuoz preživlja težke čase, saj se je iz še pred tedni po mnenju večine nesporno najboljšega nogometaša vseh časov v le nekaj dneh spremenil v enega od glavnih krivcev za slabše rezultate Barcelone.

Pred tednom dni so v Milanu nogometaši Barcelone povsem pogoreli (0:2), taktično izvrstni Italijani pa so predvsem Messija odrezali od žoge, tako da je bil na tekmi skoraj neviden. Nekaj podobnega se je nato ponovilo še včeraj, ko je moral Messi na svojem dvorišču (Nou Campu, op. a.) opazovati bravurozno predstavo svojega največjega rivala Cristiana Ronalda in zmago Reala, kakršni v boju z Barcelono že dolgo nismo bili priče.

Znano je, da Messi zelo slabo prenaša poraze, sploh tiste proti Realu, in v preteklosti se je že nekajkrat v slačilnici zaradi tega tudi zjokal. Če je to storil tudi včeraj, še ne vemo, a jasno je, da je boleč poraz na Argentincu tudi tokrat pustil sledi.

Messi je danes izpustil jutranji trening Barcelone, na domu pa so ga morali obiskati člani klubskega zdravstvenega osebja. Zvezdnik Barcelone ima vročino in se ne počuti najbolje, zdravniki pa so mu predpisali zdravila ter mu svetovali počitek in mirovanje.

Verjetno ne gre za nič hujšega in bo Argentinec v petek (jutri so nogometaši dobili prost dan, op. a.) spet treniral s soigralci, saj ga v soboto čaka popravni izpit, ko bo Barcelona gostovala v Madridu in čeprav je tekma z rezultatskega vidika skoraj povsem nepomembna, bodo Katalonci prav gotovo zelo motivirani, da se z dobro predstavo navijačem odkupijo za zadnje spodrsljaje, veliko dela pa na tem področju čaka tudi Messija.