Argentinski nogometni čarovnik Lionel Messi je v zadnjih letih v dresu Barcelone nanizal številne izjemne predstave in s kopico zadetkov popravil nemalo strelskih rekordov. To mu je prineslo tudi štiri zlate žoge in upravičene primerjave z najboljšimi nogometaši vseh časov, čeprav sam tega ni najbolj vesel, saj pravi, da si jih še ne zasluži. Manjka mu namreč naslov svetovnega prvaka z argentinsko reprezentanco, s katero je v zadnjih letih kar nekajkrat razočaral navijače.

Messi se nadeja, da mu bo s soigralci v Braziliji uspel veliki met in zmaga na mundialu, s katero bi osrečil številne rojake v Argentini in po svetu ter s tem dobil pravico, da ga imenujejo za novega Maradono, ki v njegovi domovini velja za nespornega kralja nogometa vseh časov.

Dokler ne bo svetovni prvak, ne bo eden od največjih

»Primerjave z Maradono so zelo lep kompliment, ki pa ga ne morem sprejeti, vsaj zaenkrat še ne. Maradona je storil zelo veliko za reprezentanco, medtem ko sem ji jaz še precej dolžan. Mislim, da nobenega igralca ne moremo imeti za enega največjih, če v karieri ni osvojil svetovnega prvenstva. Nadejam se, da mi bo enkrat to uspelo in upam, da se bo to zgodilo že v tem poletju. Dokler ne osvojim svetovnega prvenstva, pa o sebi ne bom govoril kot o enem od najboljših,« pravi Messi.

Maradona je z argentinsko reprezentanco postal svetovni prvak leta 1986 na mundialu v Mehiki, ko je bil star 25 let, Messi pa bo med letošnjim svetovnim prvenstvom dopolnil 27 let. Zvezdnik Barcelone je za katalonski klub na 424 tekmah dosegel že 354 golov in z njim osvojil 21 lovorik, a vselej poudarja, da se bo veličino njegovih uspehov in dosežkov ocenjevalo šele po končani športni poti.

»Vedno je lepo slišati lepe stvari o sebi ali pohvale za tvojo igro, a vedno pravim, da šele ko se bom upokojil, bo pravi čas za pogled nazaj in oceno vsega, kar sem dosegel v karieri. Za zdaj se raje osredotočam na neprestan napredek in osvajanje lovorik z Barcelono in Argentino,« še pravi Messi, ki je za Argentino do sedaj odigral 83 tekem, na katerih je dosegel 37 golov.