Po remiju madridskega Reala v Valladolidu je kraljevi klub ostal na tretjem mestu, štiri točke za Atleticom in točko za Barcelono, kar mu pred zadnjima dvema krogoma daje le še minimalne možnosti za skok na vrh. Medtem ko se lahko kraljevi klub zaradi spodrsljaja usmeri proti finalu lige prvakov, pa je skorajda od mrtvih vstala Barcelona, ki je bila po sobotnem remiju z Getafejem (2:2) videti povsem odpisana, a sta nato privržence razočarala tudi madridska konkurenta, Real celo dvakrat, in Katalonci imajo sedaj stvari znova povsem v svojih rokah oziroma nogah, saj jim zmagi v zadnjih dveh krogih prinašata nov naslov prvaka, česar si še pred dnevi niso mogli predstavljati.

»Danes se počutimo precej bolje, kot smo se v zadnjih tednih. Dobili smo še eno priložnost, da osvojimo špansko prvenstvo in vse je odvisno le od nas. Moramo izkoristiti ponujeno in nikakor ne smemo dovoliti, da bi nam naslov prvaka ušel iz rok,« je Lionel Messi napovedal, da so pri Barceloni odločeni, da še petič v zadnjih šestih letih postanejo španski prvaki in na videz že zavoženo sezono pod vodstvom Gerarda Martina vendarle zaključijo na zelo sladek način.

Messi je tik pred tem, da z Barcelono podpiše novo pogodbo, po kateri bo postal najbolje plačani nogometaš na svetu, a štirikratni dobitnik zlate žoge o tej temi danes ni želel govoriti, je pa namignil, da je bilo v zadnjem času v medijih o njem izrečenih precej nezaslišanih in neresničnih besed. »V zadnjem letu je bilo o meni povedanega kar veliko. Večino teh nezaslišanih obtožb in zgodb so bile laži, a s tem nimam prevelikih težav. Počutim se čisto v redu,« je zatrdil Messi.

Tudi Pedro naslov prvaka opisal kot nujnega

Podobno kot Messi razmišlja tudi njegov soigralec Pedro, ki pravi, da če Barcelona sedaj ne bi postala prvak, bi bilo to neodpustljivo.

»Ocenil bi, da so možnosti za naslov prvaka med nami in Atleticom sedaj 50-50, saj ima Atletico točko prednosti, mi pa bomo imeli na medsebojni tekmi v zadnjem krogu prednost domačega terena. Z včerajšnjim remijem Reala smo dobili novo dozo energije in naša morala je na precej višjem nivoju. Sedaj je vse odvisno le od nas in bilo bi neodpustljivo, če ne bi dela opravili do konca. Smo spet v igri in zato je naša mentaliteta povsem drugačna kot pred dnevi, zato mislim, da nam ne more spodleteti. Najprej bomo poskusili premagati Elche, nato pa na zadnji tekmi doma pred našimi navijači igrali za vse ali nič,« je za Marco dejal Pedro.

Pri Barceloni so nedavno govorili, da prvenstva več ne morejo osvojiti, a Pedro pravi, da to niso bile nepremišljene izjave, saj si nihče ni mogel predstavljati, da bi se prvenstvo v zaključku odvijalo tako, kot se je. »Nismo govorili prehitro, ko smo dejali, da je naslov prvaka za nas nemogoč. Glede na dotedanje rezultate je bilo nepredstavljivo, da bi se še lahko vrnili v igro. A sedaj smo dobili ponovno priložnost, ki jo moramo zgrabiti z obema rokama,« je dodal Pedro.