Navijači enega najboljših nogometašev na svetu so bili verjetno pošteno zaskrbljeni, ko je njihov ljubljenec po vsega osmih minutah igre na terenu bruhal. »To je nekaj, kar se mi stalno dogaja. Zgodilo se mi je tudi v klubu, zato ni razloga za zaskrbljenost,« je svoje oboževalce pomiril Messi.

S podobnimi težavami se je nogometaš soočal že marca lani na kvalifikacijski tekmi Argentine v La Pazu, z nevšečnostmi pa so se zaradi visoke nadmorske višine, na kateri se nahaja bolivijska prestolnica, takrat soočali tudi njegovi reprezentančni kolegi z Ezequielom Lavezzijem in Angelom di Mario na čelu.

Kljub začetnim zdravstvenim težavam je 26-letnik proti Romunom odigral celotno srečanje, krivca za neprepričljivo predstavo svojega moštva pa je našel v slabo pripravljeni zelenici. »Ne želim iskati izgovorov, vendar nam pogoji na igrišču niso šli na roko. Žogo je bilo zelo težko nadzorovati, v danih pogojih pa smo odigrali po naših najboljših močeh. Pred nami sta sedaj še dve tekmi, na katerih moramo napredovati, če želimo svetovno prvenstvo v Braziliji pričakati odlično pripravljeni,« je povedal Messi in poudaril, da je vzdušje v moštvu zelo dobro, celotna ekipa pa je osredotočena zgolj na uspeh na mundialu.

»Odkar smo skupaj igrali, je minilo kar nekaj časa, a v ekipi je vzdušje tako kot vedno fenomenalno. Z vsakim dnem smo bolj enotni. Škoda je le, da proti Romunom nismo uspeli izvleči nobenih zaključkov,« je še sklenil Messi.