Lionel Messi je podrl nov rekord, saj je postal tudi najboljši strelec lige prvakov vseh časov. Proti Apoelu je zabil tri gole, skupno jih ima zdaj 74. Za seboj je pustil Raula, ki je pri številki 71, in Cristiana Ronalda, ki ima 70 golov, a ima svojo priložnost danes v Baslu. Posebnost vseh treh Messijevih zadetkov je, da jih je dosegel z desno nogo, čeprav je levičar.

V primerjavi z Raulom je Messi za svoj rekord potreboval le 91 tekem, nekdanji španski napadalec pa je v ligi prvakov igral na 142 tekmah. Oba imata tudi skupni rekord, saj sta v ligi prvakov zadela v šestnajstih različnih državah. Prvi gol med evropsko elito je Messi zabil 2. novembra 2005 proti Panathinaikosu, sinoči pa je zabeležil peti evropski hattrick, kolikor sta jih pred tem že dosegla Ferenc Puškaš in Alfredo Di Stefano. Največ golov je Messi zabil Milanu, kar osem, po šest pa Ajaxu, Arsenalu in Bayerju Leverkusnu. Od 74 zadetkov jih je Argentinec 38 dosegel na domačem stadionu Camp Nou, 34 v gosteh, dvakrat pa je bil uspešen še v finalu na nevtralnem igrišču. »Najboljši prijatelj« Messija je Andres Iniesta, ki mu je podal za devet golov v ligi prvakov. Kljub temu Raul ostaja evropski strelski kralj, saj je še vedno na vrhu skupne lestvice vseh evropskih tekmovanj, kjer ima nekdanji član Reala 77 golov.

Pri Barceloni se je smejalo tudi Luisu Suarezu, ki je dosegel prvi gol v dresu Barcelone, in to na zelo lep način. Preden je žogo poslal v mrežo, je namreč najprej lepo preigral nasprotnega branilca. »Prvi gol? Bil sem zelo miren. Na Ciper sem prišel po zadetek, a najbolj pomemben je moštveni uspeh. Kar smo hoteli, smo dosegli. Ves čas smo nadzorovali potek tekme in igrali, kot smo načrtovali v garderobi,« je povedal urugvajski napadalec. »Vedeli smo, da bo Suarez prej ali slej zabil. Prepričan sem, da je to le prvi gol od mnogih, ki bodo še prišli. Za Messija pa nimam besed. Zagotovo je najboljši nogometaš vseh časov,« je bil vesel tudi trener Barcelone Luis Enrique. Kljub številnim rekordom in zadetkom je Barcelona enako kot v španski ligi tudi v ligi prvakov le na drugem mestu, saj je v skupini F prvi Paris SG, ki je ugnal tekmeca in ostal neporažen na svojem igrišču že na 32. zaporedni evropski tekmi.

Sinoči je blestel še en Argentinec, ki je prav tako zabil tri gole – Sergio Agüero. Njegov dosežek je še malce bolj prestižen, saj je polnil mrežo Bayerna in najboljšega vratarja na svetu Manuela Neuerja, ki je pred tem v vsej letošnji sezoni nemške lige prejel le tri gole. Argentinski napadalec je poskrbel za popoln preobrat v zaključku tekme, v sodnikovem podaljšku pa je bil zamenjan, na kar je prejel stoječe ovacije. Manchester City je tako ponovno v igri za napredovanje v izločilne boje, Agüero pa je zadnjih enajst zadetkov v ligi prvakov dosegel na prav toliko tekmah.

Liga prvakov, skupina E: CSKA Moskva – Roma 1:1 (0:1, Berezutski 90; Totti 43), Manchester City – Bayern 3:2 (1:2, Agüero 21/11-m, 85, 90; Alonso 40, Lewandowski 45), vrstni red: Bayern 12, Manchester City, Roma in CSKA Moskva po 5, skupina F: Apoel – Barcelona 0:4 (0:2, Suarez 27, Messi 38, 58, 87), Paris SG – Ajax 3:1 (1:0, Cavani 37, 83, Ibrahimović 78; Klaassen 67), vrstni red: Paris SG 13, Barcelona 12, Ajax 2, Apoel 1, skupina G: Sporting – Maribor 1:3, Schalke – Chelsea 0:5 (0:3, Terry 2, Willian 29, Kirchhoff 44/ag, Drogba 76, Ramires 78), vrstni red: Chelsea 11, Sporting 7, Schalke 5, Maribor 3, skupina H: Bate Borisov – Porto 0:3 (0:0, Herrera 56, Martinez 65, Tello 89), Šahtar Donjeck – Athletic Bilbao 0:1 (0:0, San Jose 68), vrstni red: Porto 13, Šahtjor Donjeck 8, Athetic Bilbao 4, Bate Borisov 3, jutri, skupina A: Atletico Madrid – Olympiacos, Malmo – Juventus, skupina B: Ludogorets – Liverpool, Basel – Real Madrid, skupina C: Zenit – Benfica, Bayer Leverkusen – Monaco, skupina D: Anderlecht – Galatasaray, Arsenal – Borussia Dortmund.