Benzema preživlja peto sezono pri Realu, kamor se je leta 2009 preselil iz Lyona. V tem obdobju je imel kar nekaj vzponov in padcev, letos pa ima za seboj kar dobre mesece, saj je na 47 tekmah dosegel 24 golov, nekaj tudi zelo pomembnih, prejšnji teden je denimo odločil prvo polfinalno srečanje proti Bayernu (1:0).

A Francoz je vseeno obetal nekoliko več in v Madridu so pričakovali, da bo postal eden od nezamenljivih članov udarne enajsterice. To se je letos, ko ga več ne »moti« Gonzalo Higuain, sicer zgodilo, a le zato, ker Carlo Ancelotti zanj nima prave zamenjave. Čakanja na res super sezono Benzemaja pa je očitno konec, saj so po poročanju britanskih časnikov pri Realu odločeni, da se poleti okrepijo na mestu napadalca, v igri za naslednika Benzemaja pa sta znani imeni, ki ju kraljevi klub spremlja in snubi že nekaj časa. Gre za trenutno najboljšega igralca angleške lige, Liverpoolovega Urugvajca Luisa Suareza, in Argentinca Sergia Agüera, ki že nekaj let navdušuje v dresu Manchester Cityja.

Se obeta nov rekorden prestop?

Oba omenjena napadalca sta pri svojih klubih sicer zelo cenjena in si ju lastniki nikakor ne želijo prodati, kar je bilo vidno že v prejšnjih sezonah, zato bo moral Real verjetno za njune storitve ponovno globoko seči v žep, kot je lani storil v primeru Garetha Bala. Angleški Daily Mail ocenjuje, da se tako Agüero kot Suarez na Santiago Bernabeu ne bosta preselila za kaj manjšo odškodnino od približno 100 milijonov funtov (okoli 120 milijonov evrov), torej bi lahko prišlo do še enega rekordnih prestopov v zgodovini.

Snubcev za Benzemaja ne manjka

Če si bo Real le uspel zagotoviti usluge katerega od zvezdniškega dvojca napadalcev, bo seveda prodal Benzemaja, za 26-letnega francoskega reprezentanta pa zainteresiranih kupcev ne bo manjkalo. Poleg angleškega tria Arsenala, Chelseaja in Manchester Uniteda bo v igri za nakup Benzemaja tudi bogati PSG, Madridčani pa naj bi za Francoza pričakovali podobno odškodnino, kot so jo preteklo poletje iztržili za Mesuta Özila, za katerega jim je Arsenal odštel dobrih 50 milijonov evrov.