Nagrado Oscar Na Hrvaškem podeljujeta nogometni sindikat in časnik Sportske novosti na podlagi glasovanja igralcev in trenerjev prve lige.

"Hvala za priznanje. Najprej bi se zahvalil vsem, ki so mi omogočili, da prejmem to nagrado, od predsednika reškega kluba Damirja Miškovića do vseh delavcev v našem klubu. Imamo svojo pot, svoje želje in cilje, vsakič želimo napadati tisto, kar je na dosegu, kar pa ni ni vedno najbolj enostavno, vsekakor pa bomo skušali biti še boljši", je bil slovenski trener zadovoljen v izjavi za uradno spletno stran reškega kluba, ki je v prvenstvu osvojil drugo mesto, zmagal pa je v pokalu.

Rijeka je bila zmagovalka letošnjega izbora. Ne le Kek, nagrade sta prejela tudi dva igralca. Najboljši igralec hrvaške lige je tako postal Andrej Kramarić, ki je bil z 18 zadetki tudi najboljši strelec kluba. Njegov soigralec Ivan Vargić je bil izbran za najboljšega vratarja prve hrvaške lige. Nagrado za najboljšega hrvaškega nogometaša pa je prejel Luka Modrić (Real Madrid).