Katalonci so črn niz porazov sicer prekinili že v petek, ko so v španskem pokalu s 4:1 premagali tretjeligaša Cartageno, a ni dvoma o tem, da bo za »mir v hiši« potrebno jutri premagati tudi Celtic, z zmago pa si želi Barcelona tudi zagotoviti prvo mesto v skupini, ki ji v osmini finala lige prvakov prinaša vsaj na papirju lažjega tekmeca.

Jasno je, da ima Barcelona v zadnjem času velike težave zaradi številnih poškodb ključnih igralcev, predvsem Messija, ostali, zdravi igralci pa so zamudili priložnost, da bi na zadnjih tekmah stopili v ospredje. Predvsem pri Kataloncih pogrešajo učinek Neymarja, ki je na dosedanjih 20 tekmah dosegel le pet zadetkov.

Pred jutrišnjo tekmo je trener »Tata« Martino Brazilca pozval, naj poskusi biti bolj učinkovit. »Neymar bi moral doseči več zadetkov, kot jih je do sedaj. Sicer igralcev pri nas ne ocenjujemo le glede na število zadetkov, a trenutno je pri Neymarju edina slaba stran ravno njegova učinkovitost. Gre za igralca, ki je za ekipo koristen na vseh področjih, ni pa tipičen strelec kot Messi. A pričakujem, da bo prispeval podobno število zadetkov kot Pedro, Alexis in Fabregas,« je o pričakovanjih od Neymarja pred jutrišnjo tekmo dejal Martino.

Strateg Barcelone od svojih varovancev jutri zahteva zmago in osvojeno prvo mesto v skupini. »Moramo končati na prvem mestu. Nikakor si ne smemo privoščiti, da bi v glavah to tekmo vzeli zlahka, saj ima lahko to negativne posledice. Moramo biti natančni pri podajah, saj bomo verjetno večino tekme igrali na območju 30 metrov od vrat gostov, kjer lahko vsaka napaka nasprotniku ponudi priložnost za proti napad, kar bo Celtic prav gotovo poskušal izkoristiti,« meni Martino.