Novica zaenkrat še ni uradna, saj je Argentinska nogometna zveza (AFA) še ni potrdila, a naj bi to storila še danes. Martino sicer vse od Sabellinega odhoda velja za najresnejšega kandidata za selektorski stolček gavčev, kar je nenazadnje dal vedeti tudi generalni sekretar pri AFA Miguel Silva. »Martino je prvi kandidat, vendar pa vseh podrobnosti še nismo dorekli,« je sedmi sili pretekli teden razkril Silva.

Martino je v pretekli sezoni vodil španskega velikana Barcelono, a se je zaradi slabih rezultatov junija poslovil s Camp Noua. Enainpetdesetletnik je s Katalonci osvojil zgolj španski superpokal, medtem ko je v prvenstvu končal na drugem mestu, v ligi prvakov pa je tekmovanje sklenil v četrtfinalu, potem ko ga je izločil madridski Atletico.

Gerarda Martina v vlogi argentinskega selektorja čaka sila zahtevna naloga, saj tamkajšnja javnost od njega pričakuje, da bo nadaljeval z uspehi svojega predhodnika. Sabella je namreč na svetovnem prvenstvu v Brazilji z uvrstitvijo v finale z Argentino dosegel največji uspeh po 24 letih, na 42 tekmah pa je s svojimi izbranci vpisal kar 26 zmag, 10 neodločenih izidov in zgolj en poraz.

Prvi pravi preizkus bo Martino dočakal že 3. septembra, ko se bo v ponovitvi finala mundiala v Düsseldorfu pomeril s svetovnimi prvaki Nemci.