Ni dvoma, da Messi kljub nekaj doseženim golom manj na sezono kot pred leti še vedno spada v sam vrh nogometa in za mnoge ostaja najboljši na svetu, čeprav je lani Cristiano Ronaldo prekinil njegovo vladavino, ko je osvojil zlato žogo za najboljšega nogometaša, utegne pa jo dobiti tudi januarja. Messijev rojak Kempes meni, da je zamenjava na nogometnem prestolu predvsem posledica Ronaldove večje želje po uspehu.

»Messi trenutno ni na vrhuncu svoje igre. Na igrišču ni več tak, kot je bil pred nekaj leti. Mislim, da igra 'prestavo in pol' pod svojimi optimalnimi zmožnostmi. In to tudi dela trenutno razliko med Barcelono in Real Madridom. V tem obdobju je Ronaldo precej bolj lačen uspehov kot Messi. Lionel ni več tako učinkovit, kot je bil pred dvema ali tremi leti, a ob tem ne smemo pozabiti, da v zadnjem času igra nekoliko dlje od nasprotnikovih vrat, z namenom, da soigralcem podeli tisto zadnjo podajo pred strelom. V tem pa je še vedno najboljši,« je v pogovoru za španski AS o rojaku dejal Kempes.

Mario Kempes je legendarni argentinski nogometaš, ki se je tamkajšnjim ljubiteljem nogometa za vselej vtisnil v srca leta 1978, ko je bil na svetovnem prvenstvu (gostila ga je ravno Argentina, op. p.) s šestimi goli prvi strelec in tudi najboljši igralec mundiala, na katerem so gavči slavili svoj prvi naslov svetovnih prvakov.