Celjski stadion je gostil večni derbi, ki je uradno odprl novo sezono na slovenskih zelenicah in na katerem so hkrati podelili prvo lovoriko sezone. Ob odsotnosti mariborske in ljubljanske navijaške skupine in precej komornem vzdušju je do tretje superpokalne trofeje prišel državni in pokalni prvak Maribor, medtem ko je Olimpija pokazala premalo, da bi lahko nocoj računala svoj prvi tovrstni uspeh.

Uvod tekme, v katero je mariborski trener Ante Čačić vstopil s preizkušenimi nogometaši, ljubljanski strateg Andrej Razdrh pa je v začetno postavo postavil novince Enisa Đurkovića, Zajka Zebo in Davorja Bagarića, je minil v igri brez pravih priložnosti, edini strel proti vratom je v sedmi minuti sprožil Nik Omladič, a je Jasmin Handanović žogo ukrotil.

V 23. minuti je bilo prvič malce bolj vroče pred ljubljanskimi vrati, ko je z zvitim strelom z desne strani poskusil Agim Ibraimi, a je Elvis Džafić žogo odbil čez prečko v kot. Dve minuti pozneje je nekoliko podjetnejši Maribor povedel, ko je Ibraimi z desne poslal žogo pred vrata, iz bližine pa jo je v mrežo potisnil Marcos Tavares.

V 39. minuti je z glavo na drugi strani poskusil Andraž Šporar, a malce previsoko, zato pa je bil v izdihljajih polčasa natančnejši Dejan Mezga, ki je stekel v prazen prostor, unovčil Ibraimijevo podajo ter zmedo v ljubljanski zadnji vrsti in z natančnim strelom povišal vodstvo na 2:0.

V uvodu drugega polčasa je prvi nevarnejši strel sprožil Maribor prek Gorana Cvijanovića, ki je bil premalo natančen. V 54. minuti je Džafić ob posredovanju v noge v kazenskem prostoru podrl Mezgo, a je sodnik Darko Čeferin le odmahnil z roko in pokazal nadaljevanje igre.

Zato pa so Štajerci še povečali vodstvo v 63. minuti, ko je z leve strani z desnico Goran Cvijanović zadel nasprotni kot ljubljanskih vrat. V nadaljevanju so Ljubljančani poskusili z občasnim pritiskom, a so državni prvaki igro brez večjih težav nadzorovali in jo pripeljali do zanesljive zmage. Za nameček so imeli v 90. minuti še eno priložnost, a je žoga po strelu Nusmirja Fajića končala tik ob vratnici.