Med vožnjo iz Kopra v Maribor so novice iz Domžal nestrpno spremljali tudi vijoličasti, ki so na čelu z Zlatkom Zahovićem z vsem srcem navijali za zeleno-bele. Spodbuda na daljavo je Ljubljančanom očitno koristila. Če bi v domžalski športni park prišel nekdo, ki ne pozna razmerja v slovenskem nogometu, bi bil po izjemni predstavi Olimpije v prvem polčasu prepričan, da so Ljubljančani z visokim ritmom igre vodilna ekipa lige, nebogljeni Domžalčani, ki so se branili s klasičnim bunkerjem, pa zadnji v krčevitem boju za obstanek. A Domžale jadrajo tudi na oblaku športne sreče in imajo v golu izjemnega vratarja Nejca Vidmarja. 4:0 je bil izid dvobojev Vidmar – Omladič v prvem polčasu. Najprej je 25-letnega Vidmarja, ki je sicer otrok Olimpije, ob strelu igrivega ljubljanskega vezista rešila vratnica, nato je v velikem slogu ubranil bombo z razdalje in slabo izvedeno enajstmetrovko, za konec pa mu je po prostem strelu žoga obtičala med nogama na črti gola.

»Fantastična tekma, a sem razočaran, ker glede na prikazano igro nismo odnesli treh točk. Nismo se ustrašili tekmeca, bili smo zelo agresivni in motivirani ter pokazali pravi karakter. Zaradi poškodbe stegenske mišice Burgića smo morali spremeniti sistem igre, v drugem delu pa smo malo padli,« je bil vtis trenerja Olimpije Darka Karapetrovića. V drugem polčasu, ko je ritem igre padel in so Domžalčani imeli rahlo pobudo do 75. minute, ekipe ni osvežil z dvema menjavama, ki jih je imel na voljo. Ob novinarskih vprašanjih se je branil, da menjave ni naredil zato, ker je ekipa dobro delovala, saj je z roba igrišča čutil, kako se ekipa počuti. Rezerva v igri so bili tudi prosti streli, saj jih je v prvem polčasu tudi na levi strani igrišča izvajal levičar Omladič, čeprav to idealen položaj za desničarja Zajca. Olimpiji ostane v uteho, da je prva v sezoni odščipnila točki Domžalčanom, obe ekipI pa ostajata neporaženi.

Domžale so bile v prvem polčasu nadigrane kot še nikoli v letošnji sezoni, ker je Olimpija žogo spustila na tla in jim jo s kombinatoriko dobesedno skrila. Domača zvezna vrsta je bila v prvem polčasu kot razbita vojska, dejansko je sploh ni bilo. S spremembo sistema 4-4-2 v 4-1-4-1 so Domžalčani vzpostavili ravnotežje, a učinek v napadu je bil skromen. V prvem delu strel Parkerja z razdalje, v finišu tekme je ob edini priložnosti gostiteljev na tekmi Simić streljal mimo gola.

»Katastrofalen prvi polčas, za katerega je odgovornost razdeljena na dva dela. Prvi je na meni zaradi napačne postavitve, drugi pa na igralcih, ker psihično niso bili pripravljeni za takšno tekmo, saj so v teku, dvobojih in komunikaciji zelo zaostajali. Ob pomanjkanju samozavesti smo vsi komaj le čakali na to, da preživimo prvi del. Žoge so fantje nabijali miže, ni bilo pomembno, kam gre, zato smo se znašli pod valom pritiska, ki bi Olimpijo z lahkoto popeljal v vodstvo. Pri življenju nas je ohranil Nejc Vidmar. Le en polčas dobre igre je premalo za zmago na takšnem derbiju. Glede na prikazano v prvem polčasu je točka za nas pozitivna,« je napake priznal 32-letni trener Luka Elsner, ki je z rotacijami poskrbel za izenačitev razmerja sil na igrišču.