Mariborski nogometaši so minulo sredo v Nikoziji opravili veliko nalogo, čeprav se jim načrt ni povsem izšel, saj so želeli ciprsko ekipo v prvih 25 minutah ustaviti. A so že kmalu dobili gol, pa je nato kapetan Marcos Tavares v drugem polčasu izenačil in vijoličastim ohranil upanje pred nadaljevanjem. Tudi tokrat popuščanja v mariborski ekipi ne bo. Trener mariborske zasedbe Ante Čačić se zaveda, da je tekma izrednega pomena, a hkrati umirja žogo. Moštvo bo moralo odigrati zbrano in mirnih glav, ob tem odmisliti pritisk ter izkoristiti prednost domačega igrišča.

"Čaka nas še drugi polčas z Apoelom. Na prvi tekmi smo naredili, kar smo želeli, z rezultatom s prve tekme smo dobili realno osnovo za jutrišnjo tekmo. Sam sem optimist, saj smo večji del tekme oddelali kot sem pričakoval. Zdaj smo bolje spoznali nasprotnika, tudi oni nas. Gre za kakovostno ekipo, ki je nosilec, moštvo bo prav gotovo naredilo vse, da popravi vtis s prve tekme. Mi bomo potrebovali pametno, potrpežljivo igro, ne smemo se ukloniti pritisku," je na novinarski konferenci dejal trener Čačić.

Čačić: Moramo biti arogantni

Mariborski strateg še naprej zagovarja napadalni nogomet, čeprav bo morala tudi obramba prispevati svoj delež. "Gre za zelo pomembno tekmo, ekipa mora biti neobremenjena, kar prav gotovo bo, tudi s pomočjo zvestih navijačev. Na koncu pričakujemo, da bomo vsi zadovoljni, da popravni izpit ne bo potreben. V športu je vse mogoče, še enkrat ponavljam, da je tekma izrednega pomena, naša prednost je prav gotovo, da igramo doma. Sami se ne bomo osredotočili samo na branjenje izida. Ciprčani so pokazali, da so tehnično dobra, kakovostna ekipa. Morali se bomo postaviti in z več igralci priti v končnico ter biti nevarni tudi iz obrambne vrste. Nasprotnik se bo moral postaviti in iskati gol, zato moramo mi biti arogantni. Imamo kader za to, imamo 90 minut, veliko smo se naučili," je še dejal Čačić.

Igralci ne čutijo pritiska, oziroma so z njim že navajeni igrati. Za Gorana Cvijanovića je pritisk še dodatni adrenalin. "Prav gotovo bo lepo igrati pred polnim Ljudskim vrtom. Res je, da nas čaka zelo težka tekma, novih 90 minut. Nasprotniki bodo skušali loviti rezultat, mi moramo biti mirni in pametni in verjamem, da se bomo na koncu veselili. Pod pritiskom smo že vajeni igrati že od lanske sezone, pa recimo od letos s povratne tekme z Birkirkaro. Zame je pritisk še dodaten adrenalin," je dejal Cvijanović.

Nasprotniku bodo skušali vsiliti svojo igro

Primorec pa pravi še, da mariborska ekipa pripravlja presenečenje za jutrišnjo tekmo. "V Nikoziji smo pokazali dobro pripravljenost, verjamem, da bomo jutri še bolj razpoloženi, kot smo bili tam. Rezerve so vsekakor še, če bomo mi tisti, ki bomo nasprotniku vsilili igro, smo lahko nevarni. Imamo še druga orožja, ki pa jih ne želim razkriti, boste videli jutri," je še dejal Cvijanović.

Vstopnice se že ves teden dobro prodajajo, po besedah prirediteljev jih je na voljo le še 400, tako da bo stadion bržkone razprodan. Prisotnost je najavilo tudi 350 gostujočih navijačev, moštvo Apoela pa je danes že v Mariboru. Zvečer ob 18.45 se bo tudi predstavilo na uradnem treningu v Ljudskem vrtu. Dvoboj bodo sodili Belorusi Aleksej Kulbakov, Dmitrij Žuk in Andrej Getikov.