Če bi osebno izbiral skupino, bi si želel bolj atraktivno. Namesto Sportinga iz Lizbone je na Portugalskem precej atraktivnejša Benfica, namesto Schalkeja v Nemčiji Borussia Dortmund. Chelsea je bil v Sloveniji pred kratkim in ga bomo z veseljem gledali še enkrat.

Izraziti favorit v skupini G bo Chelsea, medtem ko se bosta na papirju za drugo in tretje mesto borila Schalke in Sporting. Iz tega stališča je Maribor v težkem položaju, saj se bosta tako nemški kot portugalski tekmec zavedala, da morata proti slovenskemu klubu osvojiti vse točke ter ga posledično ne bosta niti malce podcenjevala. Vsaka izgubljena točka proti Mariboru bo lahko za Sporting ali Schalke pogubna. Kljub temu pa Maribor ne bo avtsajder. Kvalitete Chelseaja so sicer nesporne. Sporting vsako leto zamenja veliko igralcev, Schalke pa ni klub, ki bi sodil v evropski vrh. To sta dejstvi, ki ju bo skušal Maribor izkoristiti.

Če bi primerjal atraktivnost obeh skupin v ligi prvakov, v katerih je in bo igral Maribor, se mi zdi, da je bila pred 15 leti vendarle bolj atraktivna. Lazio je tedaj sodil med najboljšo četverico evropskih klubov. Imel je podoben sloves, kot ga ima v današnjem času PSG. Mi smo tedaj igrali proti Bayerju iz Leverkusna, ki je bil nekoliko bolj atraktiven, kot je danes Schalke. Naš zadnji tekmec pa je bil Dinamo Kijev, ki je bil tedaj najmočnejši klub vzhodne Evrope, medtem ko je Sporting po moči tretji portugalski klub.

Bojan Prašnikar je nekdanji selektor in najtrofejnejši slovenski nogometni trener.