»Messiju ni treba osvojiti svetovnega prvenstva, da postane najboljši igralec na svetu. Če bi mu to uspelo, bi bilo izvrstno za Argentino, navijače in Lea. A tudi če bo ostal brez zmage na mundialu, mu ne more nihče odvzeti vseh njegovih uspehov in veličine,« je v torkovi izdaji argentinskega časnika La Nacion dejal Maradona, ki je svojo državo do zmage na svetovnem prvenstvu popeljal leta 1986 v Mehiki.

Argentinci se bodo sicer danes na prijateljskem srečanju v Bukarešti pomerili z Romuni, s čimer bodo tudi začeli s pripravami na prihajajoči mundial v Braziliji. Po Maradoninem prepričanju je vse nared, da na nogometnem turnirju najboljših reprezentanc zablesti prav Messi, čeprav opozarja, da bo imel nogometaš Barcelone s svojimi rojaki v Španiji, Nemčiji in Braziliji več kot dostojno konkurenco.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v južnoafriški republiki je Argentino kot selektor sicer vodil prav Maradona, reprezentanco pa je v četrtfinalu s 4:0 iz tekmovanja izločila Nemčija. »Messi je imel z menoj izjemno svetovno prvenstvo, a tega ni nihče opazil. Je bilo tako zato, ker ni dosegel zadetka? Takrat je vse vratarje spremenil v zvezdnike,« je povedal Maradona, ki ne bo nikoli pozabil, kako zelo razočaran je bil nogometaš Barcelone po porazu proti Nemcem. »Dejal sem mu, da bo imel še veliko priložnosti za maščevanje. In medtem ko so drugi razmišljali o vrnitvi v domovino, je on s povešeno glavo točil solze.«

Argentina bo v Braziliji igrala v skupini F, njeni tekmeci pa bodo Bosna in Hercegovina, Nigerija in Iran. »Za Lea bo tekmovanje v Braziliji preizkus njegovega karakterja. Iz sebe bo lahko dal vso žalost, ki jo čuti v srcu. Mundial v Braziliji bo njegova priložnost za maščevanje,« je za La Nacion sklenil Maradona.