Argentina je tekmo izgubila v 113. minuti, potem ko je edini zadetek na srečanju dosegel Mario Götze. Gavči tako tudi po 28 letih, ko so slavili prav ob pomoči legendarnega Maradone, ostajajo pri dveh naslovih svetovnih prvakov.

»Žal mi je za mojo državo. Götzejev gol zares boli. V srcu zaradi poraza čutim globoko žalost. Če se na koncu vse sešteje, menim, da si je Argentina zaslužila vsaj enajstmetrovke. Nemčija je zmagala zaradi nesporazuma v argentinski obrambi,« je ocenil Maradona.

Čeprav se je 53-letnik izognil kritikam na račun igre izbrancev selektorja Alejandra Sabelle, pa ni bil prav nič prizanesljiv, ko je beseda tekla o prvem zvezdniku mošta Lionelu Messiju, ki je postal najboljši igralec turnirja.

»Messi? Če bi lahko, bi mu podaril nebesa, vendar pa ni pošteno, da je osvojil nekaj, česar si ni zaslužil zgolj zaradi marketinških načrtov,« je ocenil Maradona, za konec pa okrcal tudi selektorja, ki se je odločil v drugem polčasu zamenjati Ezequiela Lavezzija. »Ne razumem te menjave. Lavezzi je bil na krilu fenomenalen, Kun Agüero na igro ni imel tolikšnega vpliva. To ni bil njegov turnir.«