19-letni Luke Shaw, ki se najbolje znajde na levem boku, je v lanski sezoni navduševal v dresu Southamptona, kar mu je prineslo celo mesto v angleški reprezentanci na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je odigral tudi vseh 90 minut proti Kostariki. Za nadarjenega mladeniča so v zadnjih mesecih interes začeli kazati številni klubi in kmalu je postalo jasno, da ne bo ostal pri Southamptonu. Na koncu je največ želje (in denarja) pokazal Manchester United, ki bo povsem prevetril svoje igralne vrste.

Rdeči vragi bodo Southamptonu za Shawa plačali 30 milijonov funtov (okoli 37,5 milijona evrov) odškodnine, dobro pa bo zaslužil tudi Shaw, saj je podpisal štiriletno pogodbo, po kateri bo na teden prejemal kar 160 tisoč funtov (200 tisoč evrov), kar je za tako mladega igralca, ki je povrhu vsega še branilec, izjemna številka. Portal goal.com piše celo, da je s tem Shaw postal najbolje plačani najstnik v nogometnem svetu.

»Sem vzhičen in navdušen nad prestopom k Manchester Unitedu. Pri Southamptonu sem že vse od svojega osmega leta in rad bi se zahvalil vsem v klubu za vse, kar so storili zame, ter tudi navijačem za vso podporo. Rad bi nadaljeval z napredkom in razvojem svoje kariere, zato se mi zdi United idealno mesto za to. Veselim se novega poglavja v svojem življenju in seveda tudi učenja od najboljših nogometašev in trenerjev na svetu,« je ob prestopu povedal zadovoljni Shaw.