Obsežni kompleks zgrajen v neposredni bližini Cityjevega stadiona Etihad vključuje 16,5 nogometnih igrišč, pohvali tudi pa se lahko tudi z največjim pokritim igriščem z umetno zelenico v Veliki Britaniji.

Kot piše športni portal ESPN, je deset igrišč ogrevanih, osem jih premore razsvetljavo, eden, namenjen treningom najboljših mladih nogometašev in ženske ekipe, pa ima tudi tribune, ki sprejmejo do sedem tisoč obiskovalcev.

Pri nogometnem velikanu so sicer pred pričetkom gradnje kolebali med kar devetnajstimi arhitekturnimi rešitvami, prav tako pa so preučili tudi številne trening komplekse nogometnih moštev iz Avstralije, Združenih držav Amerike ter Evrope.

Poleg igrišč je City zgradil tudi hotel s štirimi zvezdicami namenjen prvi ekipi, avditorij, kjer bo moštvo trenerja Manuella Pellegrinija analiziralo posnetke s treningov, tri telovadnice in šest bazenov, kjer bo temperatura vode znašala od 0 pa vse do 36 stopinj Celzija.

V novem centru bo treniralo kar 450 nogometašev, del obsežnega kompleksa pa bo na voljo tudi lokalni skupnosti, med drugim študentom in ljudem s posebnimi potrebami.