V prvem polčasu so bili nevarnejši domačini, čeprav so imeli prek Dejana Mezge, ki je včeraj praznoval 28. rojstni dan, prvo priložnost Mariborčani. Vijoličasti so z novim sistemom igre skušali prevladovati pri posesti žoge. Toda čeprav je bila žoga več časa v njihovih nogah, niso bili nevarni. Pri gradnji napadov niso bili uspešni, ampak so izgubljali žoge, kar je malteškemu prvaku omogočalo ustvarjanje priložnosti prek protinapadov. Medtem ko so Mariborčani v prvem polčasu izpeljali le eno nekoliko nevarnejšo akcijo, si je Birkirkara priigrala dve lepi priložnosti. Najprej je bil Nigerijec Frank Temile, nekdanji član kijevskega Dinama, sam pred vratarjem Jasminom Handanovićem, a namesto da bi streljal, je neučinkovito podal v prazno. Nekaj minut pozneje so gostitelji še enkrat zapretili. Znova so speljali akcijo po desni strani. Na robu kazenskega prostora je žogo sprejel Edward Herrera, streljal proti golu in zadel prečko.

V drugem polčasu so Mariborčani zaigrali nekoliko bolje. Žoga je bila večino časa v njihovih nogah, igro so prestavili bližje tekmečevemu golu, a so bili še vedno nenevarni. Šele drugo priložnost, ki pa ni bila tako lepa, kot so jih imeli gostitelji, so imeli v 74. minuti, ko je Mezga streljal z roba kazenskega prostora, a ni zadel cilja. Bolj se je tekma bližala koncu, več so Mariborčani poskušali z napadi. V igro je prišel tudi nevarni napadalec Nusmir Fajić (zamenjal je Marcosa Tavaresa), ki je ob koncu tekme dosegel zadetek proti Zavrču. Tokrat mu to ni uspelo, tudi v zaključku tekme pa so bili nevarnejši gostitelji. Ti so v 87. minuti, ko se je Aleksander Rajčević poigraval pred golom in izgubil žogo, še drugič zadeli okvir vrat, tokrat vratnico. Tako so Mariborčani ob bledi igri in z obilo sreče na Malti iztržili remi brez golov. Za trenerja, ki ga spremlja sreča, je Čačić veljal že, ko je treniral Dinamo. Navijači Maribora lahko le upajo, da sta tekmi proti Zavrču in Birkirkari napoved, da je srečo prinesel s seboj v Ljudski vrt.

Nekateri drugi izidi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov: Viktoria Plzen – Željezničar 4:3, Sheriff – Sutjeska Nikšić 1:1, Fola – Dinamo Zagreb 0:5, Steaua – Vardar 3:0. aro