Sporni dogodek se je zgodil, potem ko je sodnik ustavil igro zaradi poškodbe enega domačih igralcev. Šahtarjev nogometaš Willian je žogo nato hotel vrniti domači ekipi, natančneje domačemu vratarju. Toda Luiz Adriano je kljub temu, da so domači branilci - prepričani, da bo v duhu "fair-playa" žogo dejansko prepustil vratarju -, obstali, stekel za žogo, preigral vratarja in zabil gol za 1:1. To je pri domači ekipi sprožilo ostre proteste pri sodnikih, a ti niso zalegli. Ukrajinci so sicer slavili s 5:2.

Luizu Adrianu grozi kazen ene tekme prepovedi, kar bi pomenilo, da ga ne bo na tekmi 6. kroga lige prvakov proti Juventusu. Disciplinska komisija bo primer obravnavala v torek.

"Napadalec Šahtarja očitno ni dojel. Pogledal sem na svoj kapetanski trak in tam nekaj piše o spoštovanju. Moram reči, da tega nismo videli prav veliko. Mislili smo, da nam bodo 'podarili' en gol. Pol njihove ekipe je tudi tako razmišljalo, pol pa ne," je povedal kapetan Nordsjaellanda Nicolai Stokholm.

Kapetan Šahtarja Dario Srna je sicer danes za hrvaške medije izjavil, da so bili s soigralci prav tako zmedeni, ko je Luiz Adriano izenačil, zato so le minuto za tem domačim pustili, da dosežejo lahek zadetek, ki je izničil sporni gol Ukrajincev.