Suarez je čas (nogometnih) medijskih kislih kumaric dodobra pretresel z javno izraženo željo, da naj ga Liverpool vendarle proda Arsenalu, češ da si želi igrati v ligi prvakov. "V lanski sezoni sem za klub storil vse, kar je bilo v moji moči. Že lani sem imel možnost, da prestopim v velik evropski klub, a sem ostal v upanju, da me bodo letos spustili, če nam ne uspe preboj v ligo prvakov. Star sem 26 let, moram igrati v ligi prvakov. Dovolj sem že naredil v svoji karieri, da si to zaslužim," je povedal napadalec, ki je v zadnji sezoni na 44 tekmah dosegel 30 zadetkov in za katerega se najbolj ogreva Arsenal, ki je že ponudil 40 milijonov funtov za Urugvajčev prestop.

Takšna javna izpoved pa ni naletela na dober sprejem pri vodilnih v Liverpoolu. Trener Brendan Rodgers je bil besen kot ris in Suareza zaradi "nespoštljivega odnosa do kluba in soigralcev" poslal na stranski tir, dokler ne bo popravil svojega vedenja. Trener je obenem zanikal, da so Urugvajcu obljubili, da ga bodo pustili, če se Liverpool ne bo kvalificiral v ligo prvakov. Zapletlo pa se je tudi z razlago pogodbe. Združenje poklicnih igralcev Professional Footballers' Association je namreč ugotovilo, da v njegovi pogodbi ne obstaja klavzula, ki bi mu zagotavljala prestop ob odškodnini v višini 40 milijonov funtov.

Rodgers je sicer dopustil možnost pogovorov o morebitnem prestopu za "ustrezno" odškodnino, višjo za vsaj deset milijonov od zneska, ki ga ponuja Arsenal.