Iz skupine C je poleg Bayerja Leverkusna napredoval še Monaco, v odločilni tekmi je z 2:0 premagal Zenit.

Pred zadnjim krogom je Atletico že imel vstopnico v izločilni del, v Torinu si je s točko zagotovil prvo mesto v skupini, z zmago bi omogočil, da bi se naprej uvrstil tudi pirejski Olympiakos. Pirejčani so svoje delo opravili, s 4:2 so ugnali švedski Malmö, toda španske pomoči niso dobili, saj se je tekma v olimpijskem mestu končala brez zadetkov.

Liverpool je za napredovanje proti Baslu potreboval zmago. V prvem polčasu je igral slabo, Švicarji so po njem celo vodili. Toda Angleži so izenačili, tako da je bil zadnji del tekme razburljiv. A švicarska obramba je zdržala, Basel pa se je uvrstil v osmino finala. Skupaj z Real Madridom, ki je dosegel še šesto zmago v ligi, s 4:0, dva izmed štirih golov sta prvič v zgodovini lige dosegla dva igralca iz Walesa, Gareth Bale in Aaron Ramsey, je bil boljši od bolgarskega Ludogorca, pri katerem Roman Bezjak ni igral.

Odločilno zmago so zabeležili tudi igralci Monaca, ki so v dvoboju drugo- in tretjeuvrščene ekipe skupine C doma z 2:0 ugnali Zenit. S tem si niso zagotovili samo napredovanja, ampak so v skupini zasedli tudi prvo mesto, saj Bayerju doma ni uspelo premagati zadnjeuvrščene Benfice, tekma se je končala brez golov.

V skupini D je bilo samo še vprašanje prvega mesta. Borussia iz Dortmunda je zanj proti bruseljskemu Anderlechtu potrebovala le točko in jo po izidu 1:1 tudi osvojila. Arsenal, ki je sicer s 3:1 slavil zmago proti carigrajskem Galatasarayu, se je moral zadovoljiti z drugim mestom. V evropsko ligo pa poleg Olympiakosa, Liverpoola in Zenita odhaja še Anderlecht.