Trenutno vodilni klub angleškega prvenstva, ki se mu nasmiha prvi naslov državnega prvaka po letu 1990, bo največ denarja vložil za povečanje tribun. Stadion, ki premore 45 tisoč gledalcev, bo po prenovi sprejel nekaj manj kot 60 tisoč gledalcev. V klubu načrtujejo, da bo prva faza prenove dokončana v sezoni 2016/2017, medtem ko za drugo fazo natančnega datuma še niso določili.

»Če želimo izpeljati načrte, se moramo prepričati, da smo sposobni uresničiti vse zahteve. Pridobiti moramo podporo lokalne skupnosti, bližnjih lastnikov in največjih delničarjev. Posvetovanje je pomemben del celotnega procesa. S projektom smo začeli pred 18 meseci, zato je bilo vloženega že veliko truda. Še vedno nas čaka obilo dela, a napredek je očiten. Ponosni smo, da lahko razkrijemo naše načrte,« je na klubski spletni strani zapisal upravni direktor Liverpoola Ian Ayre.

Liverpoolov stadion je v primerjavi s športnimi objekti angleških velikanov kot sta Manchester United in Arsenal bistveno manjši. Emirates Stadium na katerem igrajo topničarji namreč sprejme 60 tisoč navijačev, Old Trafford pa še 15 tisoč več.