Liverpool se je v poletnem prestopnem roku že okrepil z mladim Nemcem Emrejem Canom iz Bayerja in z angleškima reprezentantoma Adamom Lallano in Rickiejem Lambertom, po odhodu Luisa Suareza k Barceloni pa je blagajna kluba z Anfielda seveda še precej polna, zato trener Brendan Rodgers namerava dobiti še kar nekaj okrepitev. Naslednja je danes postal Lazar Marković.

20-letni Marković je otrok Partizana, kjer je igral do lanske sezone, ko je prestopil k Benfici. Za člansko moštvo beograjskega velikana je kljub rosnim letom zbral 46 prvenstvenih nastopov, na katerih je dosegel 13 golov, igral pa je tudi že na 16 tekmah v evropskih pokalih. Lani si ga je v svoje vrste želel zvabiti tudi Chelsea, a je na koncu pristal v Lizboni.

Marković je v lanski sezoni pri Benfici zaigral na 49 tekmah, dosegel pa je 7 golov. Gre za nogometaša, ki lahko igra na krilu ali v napadu, mnogi strokovnjaki pa ga opisujejo le z izbranimi besedami. Nekdanji trener Chelseaja Avram Grant je o mladem Srbu, ki je zbral tudi že 12 nastopov za člansko reprezentanco, prejšnji teden denimo dejal: »Lahko rečem, da če odštejem Cristiana Ronalda in Lea Messija, je Lazar Marković eden največjih talentov, kar sem jih kdaj videl med 19-letniki.«