Upravni direktor kluba Ian Ayre je potrdil, da klub že snuje načrte za prenovo glavne tribune stadiona, s čimer se bo kapaciteta Anfielda z zdajšnjih 45000 sedišč povečala na 60000. S tem bo Liverpoolov stadion skupaj z Arsenalovim postal drugi največji na Otoku, takoj za Old Traffordom, ki sprejme okoli 76 tisoč gledalcev.

»Naš cilj je povečati Anfield. A zato rabimo zagotovila, da bomo lahko kupili nepremičnine okoli stadiona. Na tem področju je že bil dosežen določen napredek. Ko nam bo uspelo to izpeljati, bomo lahko začeli z izgradnjo,« je pojasnil Ayre in razkril, da so se za ta korak pri klubu odločili, ker želijo povečati svoj prihodek, saj bodo le tako lahko ohranili stik z najboljšimi.

»Obstajajo tri večje oblike prihodkov – mediji, sponzorji in domače tekme. Prihodki s strani sponzorjev in medijev so na zavidljivo visoki ravni, kar se tiče tekem pa zaostajamo. Večji stadion in igranje v ligi prvakov sta dva mehanizma, ki bi dramatično povečala naše prilive,« je še povedal Ayre.

Liverpool pa ni edini, ki se bo lotil prenove stadiona. Podobne načrte ima tudi Manchester City, ki obljublja, da bo njihov stadion Etihad, ki trenutno sprejme 45 tisoč gledalcev, v bližnji prihodnosti sprejel dodatnih 10.000 navijačev.