Francoski časnik Le Parisien je navedel kopico razlogov, zakaj bi Argentinec v prihodnosti utegnil obleči prav dres Parižanov. Med slednje spadajo težave Messija s španskimi davčnimi oblastmi, prihod Neymarja, ki je z uspešnimi predstavami v zadnjem obdobju kar nekoliko zasenčil poškodovanega 26-letnika, in nenazadnje tudi nedavni spor nogometaša s podpredsednikom kluba Javierjem Fausom.

Čeprav bogatim lastnikom PSG četrt milijarde evrov verjetno ne bi bilo pretirano težko odšteti, pa so pri Le Parisienu prepričani, da bi igralec utegnil v francosko prestolnico priti za nekoliko manjšo, a še vedno rekordno vsoto. Da bi se to zgodilo, bi moral Messi sam izraziti željo po odhodu, njegova cena pa bi se nato spustila na 180 ali morda celo na 150 milijonov evrov.

Če bi do prestopa resnično prišlo, bi Messi zaigral ob boku številnih zvezdnikov, kot so Lucas Moura, Thiago Silva, Edinson Cavani, Javier Pastore in Ezequile Lavezzi. Moči bi znova združil tudi z Zlatanom Ibrahimovićem, ki pa je Barcelono zapustil vse prej kot zadovoljen. A kot ugotavlja časnik, pri sodelovanja med švedskim reprezentantom in štirikratnim dobitnikom zlate žoge ne bi smelo prihajati do nesporazumov, saj je bil poglavitni razlog za odhod Ibrahimovića s Camp Noua spor s strategom Josepom Guardiolo.