Balotelli, sicer nekdanji nogometaš Interja, ki se je v Milan preselil januarja iz angleškega Manchester Cityja, je na stadionu San Siro doživel neprijeten sprejem. Navijači Interja so italijanskemu reprezentantu med tekmo mahali z bananami in vzklikali neprimerna gesla. Balotelli jim ni ostal dolžan in jim z neprimerno gesto (ko je hodil proti njim, se je prijel za mednožje, op. a.) pokazal, kaj si misli o rasističnih zbadljivkah, za to potezo pa je disciplinska komisija italijanske lige kaznovala tudi njega, in sicer z 10 tisoč evri.

Inter je v tem mesecu Evropski nogometni zvezi (Uefi) moral odšteti že 15.000 evrov, ker so njegovi navijači na tekmi evropske lige proti Dinamu iz Kijeva prav tako žalili Balotellija.

Tudi Lazio znova v težavah

Lazio se je zaradi neprimernega obnašanja svojih navijačev znova znašel v hudih težavah. Italijanski prvoligaš bo zato naslednjo tekmo v evropski ligi najverjetneje moral igrati pred praznimi tribunami.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je proti Rimljanom že sprožila preiskavo, saj so njihovi navijači na srečanju šestnajstine finala evropske lige proti Borussii iz Monchengladbacha rasistično žalili nekatere nogometaše nasprotne ekipe, prav tako pa so na igrišče metali predmete.

Kot poroča tiskovna agencija AP, Uefa Laziu med drugim očita slabo organizacijo srečanja na stadionu Olimpico, čeprav pri sinje modrih trdijo, da o tem s strani Uefe niso bili obveščeni.

V kolikor bo Italijanom krivda dokazana, bodo ti morali domačo tekmo osmine finala evropske lige igrati pred praznimi tribunami, prav tako pa ne bodo ubežali niti denarni kazni. Uefa je sicer Lazio v letošnji sezoni zaradi navijačev že kaznovala s 180 tisoč evri.

Velja še omeniti, da so bili pred tekmo Lazia in Borussie iz Monchengladbacha v Rimu z nožem zabodeni trije nemški navijači, vendar vpletenost navijačev rimskega moštva ni bila dokazana.