Lazio je sinoči z 1:0 premagal lokalne rivale Romo in se s tem kvalificiral v evropsko ligo. Na razprodanem olimpijskem stadionu, tekmo si je ogledalo 70.000 gledalcev, je edini gol v 77. minuti dosegel bosanski nogometaš Senad Lulić.

V napeti tekmi, ki jo je varovalo kar 2000 policistov, je glavni sodnik med drugim pokazal osem rumenih kartonov in enega rdečega. Nazadnje je na derbiju med rimskima ekipama prišlo do srditih spopadov med navijaškima skupinama, pred tokratno tekmo so navijači prejeli tudi precej groženj s smrtjo, a je tokratna tekma vendarle minila brez izgredov.

Benfica ostala tudi brez pokala

Nogometaši Benfice so v nekaj dneh ostali še brez tretje trofeje, tako da bo zanje letošnja sezona ena najbolj nesrečnih doslej. Potem ko so v sodnikovem podaljšku izgubili finale letošnje evropske lige proti Chelseaju, so brez državnega naslova proti Portu ostali v 93. minuti, danes pa so ostali še brez pokalne lovorike proti Vitorii iz Giumaraesa.

Benfica je včerajšnji finale izgubila potem, ko je že kazalo, da ima zmago spet v svojih rokah in nogah. Ekipa je preko Gaitana povedla v 30. minuti in vodila vse do 80. minute tekme. Vratar Benfice Arturo je v 80. minuti slabo poslal žogo v igro, kar je za izenačenje na 1:1 izkoristil Hilal Soudani. Dve minuti kasneje je Arturo slabo precenil udarec Ricarda in moštvo Guimaraesa se je veselilo pokalne lovorike.

Celtic Glasgow še 36. pokalni prvak

Nogometaši Celtica iz Glasgowa so še 36. osvojili škotski pokal, s čimer jim je uspel dvojček, saj so pred tem zmago slavili že v prvenstvu. Na Hampden Parku so včeraj s 3:0 (2:0) premagali Hibernian Edinburgh. Zadetke sta dosegla Gary Hooper (8./31. minuta) in Joe Ledley (79.).