Igralec moštva Los Angeles Galaxy je največji pečat pustil prav v izbrani vrsti ZDA. Zanjo je odigral kar 155 tekem, v zgodovino pa se bo zapisal kot najboljši strelec (57 golov) in podajalec (58) izbrane vrste ZDA. »Po natančnem premisleku in številnih pogovorih z najbližjimi, sem sklenil, da bo to moja zadnja sezona v vlogi profesionalnega nogometaša. Žalosti me, da zapuščam poklic, ki mi je prinesel toliko veselja. Pogrešal bom vse svoje soigralce, ki so mi pomagali pri ustvarjanju vseh neverjetnih spominov. Pogrešal bom tudi svoje trenerje, ki so mi pomagali pri mojem razvoju in in me izoblikovali v igralca,« je med drugim zapisal Donovan.

Dvaintridesetletnik je kariero začel pri Bayer Leverkusnu, med drugim pa je kot posojen nogometaš igral tudi za Bayern München in liverpoolski Everton. Član MLS kluba Los Angeles Galaxy je sicer že vse od leta 2005.

Donovan se je sicer v središču pozornosti znašel pred pričetkom svetovnega prvenstva, potem ko se je ameriški selektor Jürgen Klinsmann odločil, da nanj v Braziliji ne bo računal.